Bilde av Tyrkia

Tyrkia

Tyrkia er et stort og variert land. Det er også et svært populært reisemål for oss nordmenn. Spesielt feriebyene langs kysten tiltrekker seg tusenvis av ferierende året rundt. Det er lett å forstå for kysten er vakker, strendene er fantastiske og mange opplever de Tyrkiske feriebyene som akkurat passe eksotiske.

Her spiser du nydelig mat til et rimelig prisnivå og er du glad i shopping har du kommet til et mekka. Ikke minst om du er glad i å prute. Er du glad i kultur og opplevelser har du kommet til rett land for her er det svært mange interessante steder å besøke, og det fine er at det er enkelt å kombinerer dette med sol og bad.

Byliv eller badeferie

Det finnes svært mange reisemål å velge blandt i Tyrkia. Hovedstaden Istanbul er en svært vakker og spennende storby som absolutt er verdt minst ett besøk. Er du mer interessert i sol og bad, eller kanskje en kombinasjon av sol, bad og opplevelser bør du velge en av byene ved kysten. Her har du et stort antall i forskjellige størrelser å velge blant. Antalya er en ekte tyrkisk storby med alt det innebærer. I tillegg ligger byen like ved en flott strand. Er du interessert i enda mer feriestemning finnes det flere herlige feriebyer i alle størrelser langs kysten både i Antalya-området, Izmir-området, Marmaris-området og Bodrum-området.

Mat og drikke

Det tyrkiske kjøkkenet blir ofte beskrevet som enkelt og velsmakende. Maten er "passe" eksotisk med en liten 'touch' av orienten. Bestiller du en meze får du en variert smak av det tyrkiske kjøkkenet i form av flere forskjellige småretter som salater, yoghurtblandinger og fylte grønnsaker. Ofte drikker man øl eller raki vedsiden av. Raki lages ved å brenne alkohol fra drueskinn og tilsette anis som krydder. Det kan minne om grekerne Ouzo. Det mest kjente ølmerket er Efes.

Shopping

Det er fortsatt forholdsvis billig i Tyrkia og du får mye for pengene. Tyrkerne er gjestfrie og tar godt vare på sine besøkende. Du blir møtt med vennlighet overalt. Hvis du liker shopping er dette et eldorado. Her selges prisgunstige håndverksvarer som skinn- og lærvarer, tepper og tekstiler og sølvvarer. Vær klar over at mye av merkevarene er kopier om du ikke handler i de rette butikkene.

Søk etter reiser til Tyrkia

Vær og klima

Prognose for Tyrkia:

Fly + Hotell

Alanya ★★★ 4n 2 471,-
Side ★★★ 6n 2 682,-
Konakli ★★★ 4n 2 842,-
Istanbul ★★★ 3n 2 955,-
Kargicak ★★★ 4n 3 040,-
Antalya ★★★ 4n 3 055,-
Belek ★★★★ 4n 3 315,-
Kemer ★★★ 6n 3 374,-
Lara ★★★ 4n 3 455,-
Okurcalar ★★★★★ 4n 3 815,-

Søk etter reiser til Tyrkia

Kart

Turkey

Reisemål i Tyrkia

Andre reisemål