Irland

I Irland møtes man av et vakkert grønt landskap og hyggelige mennesker. Pubkulturen er imøtekommende og vennlig og flere kvelder i uken er det liveband og allsang.

Det er mye å se og gjøre i Irland uansett om man velger hovedstaden Dublin eller vil oppdage Irland på egen hånd.

I Irland møtes man av et vakkert grønt landskap og hyggelige mennesker. Naturen er storslått og vestkysten er dramatisk med bratte klipper som stuper ned i Atlanteren. Irlands spennende historie har fascinert mange, og herfra kommer flere kjente forfattere som bl.a. James Joyce, Oscar Wilde og Jonathan Swift.

Det er mye å se og gjøre i Irland uansett om man velger å være i hovedstaden Dublin eller om man vil oppdage Irland på egen hånd. Velger man det siste så anbefales det å leie bil for å dra på oppdagelsesferd på denne grønne øya. Når man er blitt vant med venstretrafikken, så blir det like naturlig som å kjøre høyretrafikk.

Nasjonaldrikken fremfor alt er Guinness, det svarte ølet med det tykke hvite skummet. Rundt i Irland ligger det flere whiskeydestillerier. Sydover finner du Midleton hvor Jameson, Black Bush, Paddys og Bushmills brygges. Hver by man kommer til har sin egen pub som er en naturlig møteplass for byens innbyggere. Pubkulturen er imøtekommende og vennlig og flere kvelder i uken er det liveband og allsang.

Andre steder som er verdt å besøke er Cork, Kilkenny, Killarney og Shannon og naturligvis småbyene rundt om. Reiser man på egen hånd så er B&B – Bed & Breakfast – et rimelig alternativ, hvor man får mulighet til å bo hjemme hos en irsk familie som gjerne hjelper til med forslag til utflukter og andre bosteder.

Dublin Airport (DUB) ligger ca 9 km utenfor byen, med buss og taxi forbindelse.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Dublin city ★★★ 2n 2 383,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Irland
kalender DagDag NattNatt BadBad