Mauritius

Mauritius er en paradisøy kjent for høy hotellstandard, eksepsjonelt servicenivå og noen av verdens beste strender. Mauritius har  et rikt undervannsliv med fantastiske dykke- og snorklemuligheter.

Mauritius ligger i Indiahavet, øst for det afrikanske kontinentet og sør for Ekvator, og bare navnet gir assosiasjoner til paradisstrender, svaiende palmer og krystallklart badevann. Mauritius var under britisk styre frem til 1968 og er i dag et selvstendig land og en særegen smeltedigel av kulturer og religioner, med impulser fra både Europa, Afrika, Kina og India. Offisielle språk er engelsk, fransk og kreolsk.

På Mauritius er det venstrekjøring, og veiene kan være både smale og snirklete. Busstilbudet er begrenset og toglinjene har ikke vært i drift siden midten av femtitallet. Det kan være lurt å arrangere hentetransport på flyplassen ved ankomst om man ikke ønsker å leie bil. Det meste å se og oppleve på Mauritius kan man gjøre i løpet av en dag, og det enkleste er å få hjelp av hotellet til å leie en guide med bil, eller selv avtale med en taxisjåfør.

Mauritius er kjent for høy standard på hotellene og eksepsjonelt serviceinnstilt personale. På 4- og 5-stjerners hotellene har de ansatte ofte mange års utdannelse i hotellfaget, og hotellene kniver om å tilby best mulig service til gjestene. Servicen er personlig og varm, og du skjemmes bort med topp komfort. Dette er naturligvis ikke gratis, og i høysesong kan prisene på de beste hotellene være svært høye. Det bygges hele tiden flere hoteller på Mauritius, også rimeligere hoteller og leilighetskomplekser. Vil man bo rimelig å kunne ha mulighet til å lage egen mat er det et godt utgangspunkt å bo i nærheten av feriebyen Grand Baie.

Den internasjonale flyplassen på Mauritius ligger sør på øya, og det tar omkring halvannen time å kjøre til øyas nordside om man har hotell der. Det er daglige flyavganger til utvalgte byer i Europa og Midtøsten, med god forbindelse videre til Norge.

De fleste som reiser til Mauritius bestiller en samlet pakkereise av en turoperatør da det f.eks. ofte er mulig å få gode bryllupsreise-rabatter på pakkereiser. Men det er også enkelt å bestille fly og hotell på egenhånd, og det gir fleskiblitet og mulighet til å bo på ulike hoteller og på den måten skreddersy en egen reise.

Hvem passer dette reisemålet for?

Mange tenker kanskje at Mauritius er en kjedelig øy primært for par og bryllupsreisende, men øya passer også fint for familier, fordi strendende er så barnevennlige og det er liten tidsforskjell på kun et par timer. Det finnes heller ingen farlige dyr på Mauritius, og sykehusstandarden er god. Selv om øya har noen turistområder med butikker, restauranter og noen få barer, velger de fleste allikevel å bo på et hotell måltider inkludert da prisnivået er høyt. Mauritius er ikke et utpreget reisemål for ryggsekkturister eller turister på jakt etter pulserende uteliv.

Når er det best å reise hit?

Mauritius har høysesong fra oktober til april, med tropisk vær, høy luftfuktighet og solrike dager. Det er verdt å notere seg at øya ligger i syklonbeltet og i januar-februar hender det at sykloner bringer med seg regn og ruskevær, også selv om øya ikke blir truffet av selve syklonen. Fra mai til september er klimaet på Mauritius noe kjøligere, men det er fortsatt varmt. Dagstemperaturene i juli ligger f.eks. på 22-25 grader. På denne tiden er hotellene rimeligere, og man kan gjøre gode reisekupp.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mauritius
kalender DagDag NattNatt BadBad