Bulgaria

Bulgaria er ikke en ny ferie-destinasjon. Hit har det kommet turister i over 100 år, men det var ikke før Berlinmurens fall at vi skandinaver begynte å reise hit i den grad vi gjør i dag. De fleste drar på en solferie til Svartehavet der destinasjoner som Sunny Beach, Burgas, Varna tiltrekker seg turister og kan by på fint badevann, fine strender, god og relativt billig mat og drikke og gode muligheter for en aktiv ferie. Men det er også en annen side av Bulgaria, som f.eks byen Nessebar som har en spennende historie og står på UNECSOS verdensarvliste.

Man kan praktisk talt dele kysten i to deler – Varna-kysten og Burgas-kysten. Ved Burgas (den sørligste delen av kysten) ligger bl.a. badebyene Sunny Beach, Sveti Vlas, Obzor, Elenite, Sozopol, Pomorie og Nessebar. Litt lenger nord finner du Varna-området med f.eks. feriestedene Albena, Balchik, Golden Sands og St. Constantine. Det er ikke stor forskjell mellom byene, du får generelt gode fasiliteter og fine bademuligheter. Men noen av byene kan nevnes spesielt. Sunny Beach er byen der det skjer mest, her er en 8 km lang strand, høy puls og mange unge ferierende i perioden juni-august.

Golden Sands er nok en av de vakreste og grønneste destinasjonene langs kysten. Du kan velge Obzor hvis du vil ha litt mer autentisk bulgarsk atmosfære, og byen er heller ikke så stor. St. Constantine er et av de eldste feriestedene, og her finnes også mineralkilder og kurbad.  Nessebar er en av byene som har de fleste gamle husene, og det samme gjelder for Pomorie med gamle fine brosteinsgater.

Det er relativt billig å spise og drikke i Bulgaria, og du kan handle til rimelige priser, alt fra billige t-skjorter og solkrem til lokalt håndverk og kunst. En bra souvenir å ta med hjem kan være en flaske vin, kvaliteten har blitt stadig bedre. Ikke glem å smake på den gode yoghurten og den gode honningen.

Hvem passer dette reisemålet for?

Uansett om du leter etter fest og moro, en rolig voksenferie eller en familieferie med alt inkludert, så finner du det her. Tenk på hva du leter etter, så velger du et passende feriested. Det er generelt sett god plass på strendene.

Når skal man reise hit?

Våren er mild, og det er først fra slutten av mai du kan snakke om gode ferie-temperaturer. Fra juni til august er dagtemperaturene på rundt 25 varmegrader, men det regner faktisk litt om sommeren. Det er litt våtere her enn i Hellas eller på den tyrkiske Middelhavskysten

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Baltchik ★★★★ 7n 3 045,-
Golden Sands ★★★ 7n 3 495,-
Albena ★★★ 7n 3 545,-
Sunny Beach ★★ 7n 3 635,-
Nesebar ★★ 7n 3 975,-
Sozopol ★★★★ 7n 4 832,-
Sinemorec ★★★ 7n 4 931,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Bulgaria
kalender DagDag NattNatt BadBad