Mange hoteller ligger rett på stranden i Albena

Mange hoteller ligger rett på stranden i Albena

Albena

Helt oppe i det nordøstlige hjørne av Bulgaria ca tre mil nord for Varna ligger Albena, bulgarernes ferieby. Byen ble faktisk planlagt og bygget som en ren ferieby.

Den ble åpnet i 1969 og turistsesongen er mai til ut august.

I Albena er det grønt og velordnet.Har du lyst til å ta deg en spasertur finner du flotte løyper i skogsområdene rundt Albena. Stranden er et eventyr på denne destinasjonen og passer bra for barnefamilier. Stranden er langgrunn og egner seg godt for barnelek. Desuten er den flott for deg som bare vil slappe av. Men blir du rastløst, kan du jo ta bena fatt og få deg en trimtur de kilometeren stranden strekker seg både sørover og nordover.

Når du kommer til Albena blir du møtt av en vennlig atmosfære. Det fins et blandet tilbud av aktiviteter. På dagen fylles strendene av diverse vannsporter, tennis og ridning. Dessuten har de et stort innendørs sportsentrum. For barnefamilier fins det flere lekeparker og et mindre fornøyelsesfelt.

Flere av restauranter tilbyr alt fra spaghetti med kjøttsaus til spennende gryteretter og velkjente bulgarske viner. Natte- og fornøyelseslivet er litt roligere enn i Varna, men det fins flere barer og uteserveringer med underholdning.

Søk etter reiser til Albena

Wikipedia-artikler

Videoer

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Albena

Kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 6°C -1°C 8°C
februar 7°C 0°C 7°C
mars 10°C 2°C 8°C
april 15°C 7°C 11°C
mai 20°C 11°C 17°C
juni 25°C 16°C 23°C
juli 28°C 18°C 26°C
august 28°C 18°C 26°C
september 24°C 14°C 23°C
oktober 18°C 10°C 19°C
november 12°C 4°C 14°C
desember 8°C 1°C 11°C

Prognose for Albena

Kart

Albena

Andre reisemål i Varnakysten