Bilde av Hellas

Hellas

Hellas og fremfor alt den greske øyverden har en tilsynelatende udødelig tiltrekningskraft på oss. Litt avhengig av hvordan man teller har Hellas tilsammen ca. 6000 øyer, hvorav mer enn 200 av dem er bebodde.

Det er med andre ord svært mange å velge blant, og sjansen er stor for at du vil finne minst en øy som passer for deg.

De store velkjente øyene

Kreta er den største greske øya, og sammen med Rhodos er disse to de mest besøkte øyene i den greske øyverden. Begge øyene har fange forskjellige små, og store reisemål med byer, landsbyer og utallige strender. I høysesong på sommeren er disse to øyene er populære svært populære blant barnefamilier, pga godt tilrettelagte hoteller og langgrunne barnevennlige strender.

De romantiske øyene

Santorini er, med sine hvitkalkede hus og blå kupler, den mest fotograferte av de greske øyene. Det er mest sannsynlig også den mest romantiske av de greske øyene, i hverfall om man ser på antalle par på bryllupsferie og andre romantiske begivenheter. Andre romantiske øyer er Skiathos og Skopelos som ble ekstre godt kjent etter fimen Mamma Mia. Samt vakre, lille Korfu som i tillegg til å ha fantastisk natur også har en av de mest sjarmerende byene i den greske øyverden.

Små øyer med stor variasjon

Andre populære øyer som det er enkelt å reise til er Kos som lenge har hatt et party-stempel. Party-stempelet er litt fortjent, men reiser du ut av selve byen kommer du til en helt annen verden. Samos, Zakynthos og Mykonos er andre øyer med en stor tilhengerskare.

Øyfølelse på fastlandet

Parga er en svært sjarmerende liten by på fastlandet. Er du glad i den greske øyverden, men har lyst å oppleve noe annet vil du garantert trives her. Og tar du turen til Halkidiki kan du velge og vrake mellom hyggelige reisemål på de tre halvøyene som strekker seg ut i Egerhavet.

Søk etter reiser til Hellas

Vær og klima

Prognose for Hellas:

Fly + Hotell

Malia ★★★ 7n 2 582,-
Lemnos ★★ 7n 2 998,-
Maleme ★★★ 7n 3 062,-
Almirida ★★★★ 4n 3 084,-
Georgioupolis ★★★ 7n 3 089,-
Adele ★★★ 4n 3 102,-
Agia Marina ★★★ 4n 3 117,-
Kolimbári ★★ 4n 3 138,-
Rethymno ★★★ 7n 3 138,-
Agía Galíni ★★ 7n 3 172,-

Søk etter reiser til Hellas

Kart

Greece

Reisemål i Hellas

Andre reisemål