Den berømte utsikten over Oia

Den berømte utsikten over Oia

Santorini

Velkommen til Santorini, den mest instagram vennlige av alle de greske øyene. Du har helt sikkert sett bilder av Santorini, for det er her svært mange av de typiske greske øy-bildene er tatt.

Dvs. de bildene som viser en bratt skråning med svimlende vakker havutsikt, hvitkalkede hus og blåmalte kupler. Dette er Hellas på det aller vakreste. I tillegg har Santorini flere små landsbyer, et levende lokalt liv, gode restauranter, bra shopping og vakre sorte strender.  

Verdensberømt solnedgang

Santorini er kjent for flere ting. En av dem er at solnedgangen er uendelig vakker. Faktisk er solnedgangen så populær og så vakker at innbyggere og turister gjerne samles på de beste utkikkspostene på vestsiden av øya for å nyte den, som om det skulle være en forestilling som gjentar seg hver eneste kveld.

Santorinis strender

Det er ikke på Santorini du finner de største og hviteste strendene. Det er derimot her du finner de vakre sorte strendene. På grunn av at øya av vulkansk opprinnelse er det flere sorte strender her, som f.eks. de populære strendene i Kamari og Perissa og de fredelige strendene i Koloumbos og Agios Georgios. Det finnes t.o.m. en nesten rød strand som er. omgitt av rødbrune klipper. Dramatisk og vakkert, akkurat som Santorini for øvrig.

Vulkanøya Santorini og nabo-øyene i Kykladene

Santorini er en vulkansk øy som stuper mer eller mindre bratt i havet på alle kanter. Den den måneformede bukten er midtpunktet i kalderaen og har massive klipper og bratte skråninger. Noen av byene som mer eller mindre klamrer seg fast langs de bratte klippene er Thira, Oia og Imerovigli.

Santorini tilhører øygruppen Kykladene. For mange som kommer hit er øya et fint sted å starte eller avslutte en ferie med gresk øyhopping. Det er nemlig svært enkelt å reise til og fra Santorini og videre ut i den greske øy-verden med ferge.  Fergeforbindelsene er svært god og noen av de mest kjente øyene som ligger en helt overkommelig fergetur unna er Naxos, Paros, Mykonos og Ios. Det går også ferger herfra til Athen og til andre øyer utenfor Kykladene som f.eks. Kreta og Rhodos.

Bosteder på Santorini

Prisnivået på Santorini er litt høyere enn på de andre greske øyene. Mye p.g.a. at det karakteristiske utseendet og fordi øya har blitt en slags "reklame" for hvordan en billedskjønn gresk øy skal se ut. Santorini har også blitt et populært sted for bryllupsferier og romantiske markeringer. Vil du ha en litt billigere Santorini-ferie kan du bo på øyas øst-side.  Her er som regel at hotellene mye rimeligere, men vil du se solnedgangen innebærer det en kjøretur på 15-20 minutter.

Søk etter reiser til Santorini

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Santorini:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 10°C 17°C
Februar 14°C 9°C 16°C
Mars 16°C 10°C 16°C
April 19°C 12°C 17°C
Mai 22°C 16°C 19°C
Juni 26°C 20°C 22°C
Juli 27°C 22°C 25°C
August 26°C 22°C 25°C
September 25°C 20°C 23°C
Oktober 22°C 17°C 22°C
November 18°C 14°C 19°C
Desember 16°C 11°C 18°C

Prognose for Santorini:

Fly + Hotell

Thera ★★★ 7n 6 596,-
Kamari ★★ 7n 6 895,-
Vlychada ★★★ 7n 7 128,-
Megalochori ★★★★ 7n 7 192,-
Perissa ★★★ 7n 7 255,-
Perivolos ★★★ 7n 8 004,-
Ia ★★★★ 7n 8 504,-
Imerovigli ★★★★ 7n 9 243,-

Søk etter reiser til Santorini

Kart

Santorini

Reisemål i Santorini

Andre reisemål i Hellas