Korfu

Korfu er en fantastisk øy med fine strender og krystallklart vann. Landskapet er mangfoldig med sine fjelltopper, fruktbart landbruk, olivenlunder og pinjetreskoger. Frodigheten er et resultat av jevnlige regnbyger som forsvinner like fort som de kom.

På Korfu finner du en god blanding av gammelt og nytt. Øya har vært et turistmål fra middelalderen av. Den gangen var det Europas kongehus og adelige som hadde dette som sitt ferieparadis. På Korfu fins det mange ulike aktiviteter å velge mellom. Alt fra vannaktiviteter, golf, vandreturer og sykkelturer. Korfu by har en herlig middelhavssjarm, hvor stil og historie blandes med den moderne verden på en fin måte. Overalt på øya og spesielt i Korfu by kan man finne spor fra alle tidsepoker. Den gamle bydelen står på UNESCO`s verdensarvliste. Øya ligger i det Ioniske hav med sørenden mot Middelhavet og nordsiden vender inn i Adriaterhavet.

Østkysten regnes for å ha de beste sandstrendene. På vestkysten er strendene ofte en blanding av sand og rullestein og her er havbrisen svalende på varme dager. I Lardos på sørkysten er det hyggelige strender med grovkornet sand eller rullestein. Vakre Lindos er en av Rhodos mest kjente byer med kritthvite hus, smale smug, templer fra antikken og 7 km unna ligger det flotte stender med hyggelige tavernaer og strandbarer. Feriebyene Kalithea og Faliraki ligger på østkysten av Rhodos. Stranden i Kalithea har grovkornet sand og små runde steiner.

På Korfu er det mulig å gjøre et kupp når det gjelder suvenirer, keramikk og olje. Det er også mange klesbutikker med gode tilbud.  Maten på Korfu er influert av det italienske kjøkkenet. Prøv noen av øyas herlige matretter, som ofte består av fisk eller kjøtt og gjerne serveres med lokale aperitiffer.

Hvem passer dette reisemålet for?

Korfu er et perfekt valg for deg som vil ha sol & bad ferie med god standard, fine strender, frodige omgivelser, mange severdigheter, vakker natur og små landsbyer hvor turismen ennå ikke har tatt overhånd.

Når er det best å reise hit?

Sesongen på Korfu varer fra mai til september, men mest behagelig klimamessig er det tidlig sommer og høst. I juli og august er det ofte svært varmt. April og oktober er også en fin tid å reise på.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Cavalieri Hotel ★★★ 7n 9 521,-
Mayor Mon Repos Palace (ex Aquis Mon Repos Palace) ★★★★ 7n 10 867,-
Corfu Palace Hotel ★★★★★ 7n 16 196,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Korfu
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 14°C 5°C 16°C
februar 14°C 6°C 16°C
mars 16°C 7°C 16°C
april 19°C 10°C 17°C
mai 24°C 13°C 20°C
juni 28°C 17°C 24°C
juli 31°C 19°C 26°C
august 31°C 19°C 26°C
september 28°C 17°C 26°C
oktober 23°C 14°C 23°C
november 18°C 10°C 20°C
desember 15°C 7°C 18°C
Prognose for Korfu