Zakynthos

Øya Zakynthos ligger på vestkysten av Hellas og er den tredje største av de greske øyperlene i det joniske hav. Det er et barnevennlig sted med fantastiske strender som passer godt for alle som reiser med barn.

Øya Zakynthos har langstrakte strender og er den sydligste av de joniske øyene på vestkysten av Hellas.

Strendene på øya er fantastiske. Noen er lange og smale i formen, mens andre ligger i en bukt med flotte klippeformasjoner som bakteppe. Shipwreck Beach, som har navn etter et skipsforlis på stedet, er en av de mange flotte strendene som kun er tilgjengelig med båt. Noen av strendene har noen avstengte områder fordi Caretta Caretta skillpaddene legger egg her. Denne arten var nesten utryddet for noen år siden, men takket være aktivt naturvern er bestanden kommet seg noe.

Zakynthos by er den største byen på øya og har et moderne storbyliv. På dagtid yrer det i byens handlegater men samtidig kan man fornemme den gode greske atmosfæren, preget av et rolig tempo.

Det er lett å komme seg rundt og du kan enkelt leie bil eller motorsykkel og ta en dagstur rundt øya. Zakynthos er et barnevennlig sted og passer godt for alle som reiser med barn.

Som Hellas forøvrig, har øya en rik historie og funn etter utgravinger viser bosettinger tilbake til neandertalene Noen av severdigheter du bør få med deg er Solomos og Kalvos museum, De blå grottene, St.Georg slottet i Gremna.

Turistsesongen i Hellas starter rundt påske og varer til oktober. Da er det solfylt og høye temperaturer her, noe som har bidratt til at øya er blitt et veldig populært feriemål.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Zakynthos
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 14°C 6°C
Feb 15°C 6°C
Mar 17°C 8°C
Apr 20°C 10°C
Mai 24°C 14°C
Jun 28°C 18°C
Jul 30°C 20°C
Aug 30°C 20°C
Sep 28°C 18°C
Okt 24°C 14°C
Nov 19°C 10°C
Des 16°C 8°C
Prognose for Zakynthos