Korfu betyr sol og bad i vakre omgivelser

Korfu betyr sol og bad i vakre omgivelser

Korfu

Korfu er en grønn og vakker øy som ligger nord i Hellas, nær det greske fastlandet. Øya har fantastiske strender, flott natur, en svært sjarmerende hovedstad og historiske monumenter med aner helt tilbake til middelalderen.

Korfu er den nest største øya i øygruppen som kalles for de Joniske øyene. Likevel er ikke øya spesielt stor. Øya er bare 60 km lang og på det smaleste er den bare 4 km bred. Likevel er øya svært variert og størrelsen gjør at det er lett å reise rundt, noe som anbefales på det varmeste. 

Strender, sol og bad

Det er svært mange flotte strender på Korfu. I nord og på vestsiden ligger de fleste sandstrendene, mens østkysten har flere rullesteinsstrender. En av de absolutt fineste strendene ligger ved den lille landsbyen Kassiopi ca. 3 mil nord for Korfu by. Stranden i Kassiopi er ikke stor men sanden er nesten hvit og vannet er turkist og krystallklart. En annen populær strand er den som ligger i Korfu på vestkysten, med solsenger, parasoller og et bra aktivitetstilbud. Et bra tips er å velge den venstre delen av stranden, for det er nemlig her sanden er av det finkornede slaget, på den andre delen er stranden mer steinete og ikke like behagelig å gå på eller å bade fra. Om du ferierer i nærheten av Gouvia, Dassia eller hovenstaden Korfu by bør du absolutt stikke en tur til den sjarmerende, vakre lille stranden Nissaki. Stranden betår av rullesteiner, men den blir fort full av besøkende. Kommer du hit utenom høysesongen burde det ikke være noe problem å finne en rolig plass i solen. 

Aktiviteter på Korfu

Korfu har et stort aktivitetstilbud for deg som ønsker å gjøre mer enn å sole deg og bade. Du kan velge mellom en lang rekke vannsporter, du kan spille golf, gå på vandring i den vakre naturen eller leie sykkel. Om du vil se det meste av øya er leiebil et bra tips for en dag eller to. Korfu by er et 'must' å besøke minst en dag i løpet av ferien. Her blandes gammel stil med det nye og moderne. Her er trendy kafeer, bra shopping og spennende markeder. Og selvfølgelig er det et godt utvalg av bra restauranter. 

Vakker natur

Lille Korfu kan deles inn i tre distrikter av to fjellkjeder. Langs hele kysten er det små og store strender og det er på vestkysten de aller fleste sandstrendene ligger, mens trendene på østsiden er mer steinete men fortsatt svært vakre. Landskapet er variert med fjell og frodige landbruksområder og ikke minst store områder dekket av oliventrær.

Korfus historie

Korfus historie går langt tilbake. Sagnet forteller om hvordan havguden Poseidon flyttet nymfen Corkyra hit, og ga øya dagens navn. Korfu var i forskjellige epoker underlagt andre nasjoner, men i 1864 ble øya, sammen med de andre joniske øyene, innlemmet i det moderne Hellas. Over hele øya, og spesielt i Korfu by finner man historiske monumenter fra de forskjellige epokene. Øya har opp igjennom tidene vært feriested for Europas adelige, og Korfu er nevnt i litteraturen utallige ganger. Blant annet er handlingen i Shakespares stykke "Stormen" fra Korfu. Gamlebyen er i dag på UNESCO's verdensarvliste.

Søk etter reiser til Korfu

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Korfu:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 5°C 16°C
Februar 14°C 6°C 16°C
Mars 16°C 7°C 16°C
April 19°C 10°C 17°C
Mai 24°C 13°C 20°C
Juni 28°C 17°C 24°C
Juli 31°C 19°C 26°C
August 31°C 19°C 26°C
September 28°C 17°C 26°C
Oktober 23°C 14°C 23°C
November 18°C 10°C 20°C
Desember 15°C 7°C 18°C

Prognose for Korfu:

Fly + Hotell

Kavos ★★ 7n 3 298,-
Sidari ★★★ 7n 3 544,-
Moraitika ★★ 7n 4 114,-
Aghios Gordios ★★★ 7n 4 169,-
Barbáti ★★ 7n 4 216,-
Dassia ★★★ 7n 4 424,-
Gouvia ★★★ 7n 4 528,-
Acharavi ★★★★ 7n 4 574,-
Benitses ★★★ 7n 4 750,-
Agios Georgios Argyradon ★★★★ 7n 4 816,-

Søk etter reiser til Korfu

Kart

Corfu

Reisemål i Korfu

Andre reisemål i Hellas