Panoramautsikt Korfu by

Panoramautsikt Korfu by

Korfu by

Korfu by er noe helt spesielt. Det er mest sannsynlig den aller vakreste byen i Hellas, og den er ikke lik noen av de andre greske byene. Byen er på samme tid både elegant og avslappet og det er lett å se at den har fått impulser fra Italia, Frankrike og England.

Midt i byen ligger en den vakre esplanaden som er byens promenadegate og naturlige møteplass med flere parker og en mengde kaféer og restauranter. 

Vakker arkitektur, kultur og historie

Gamlebyen i Kerkyra som grekerne kaller byen sin, står på UNESCOs verdenarvliste. Byen har vært under bysantisk, venetiansk, fransk og britisk styre. Først på slutten av 1800-tallet ble byen en del av Hellas. De tre fortene er tegnet av en venetiansk ingeniør for å beskytte republikken Venezias maritime handelsinteresser. Å spasere gjennom gamlebyen og de venetianske kvartalene er en nydelig opplevelse som anbefales på det varmeste. I andre deler av byen kan man få en følelse av å være i Paris, og det sies også at  Liston-bygningen med buegangene og kaféene skal være inspirert av nettopp Paris.

Sol og bad i Korfu by

Sand- og steinstranden Mon Repos er en vakker strand i byen. Vil du oppleve andre strender er det enkelt å ta seg rundt på øya. Korfu har nydelige bukter, sandstrender og dramatiske klipper langs hele kysten.

Mat og drikke

Det er en mengde kaféer og restauranter i Korfu by. Her kan du få kulinariske opplevelser fra både greske og det internasjonale kjøkkenet. Som en arv fra de årene Korfu by var under venetiansk styre ligger det flere gode italienske restauranter her.

Søk etter reiser til Korfu by

Vær og klima

Prognose for Korfu by:

Kart

Korfu

Andre reisemål i Korfu