Rhodos

Rhodos er nok den mest allsidige øya i det greske øyriket med sjarmerende landsbyer, fantastiske strender, og en flott natur. Mange stender er langgrunne og barnevennlige, da først og fremst på østkysten.

Rhodos er en gresk øy som ligger 18 kilometer sørvest for Tyrkia i det østlige Egeerhavet. Rhodos by er øyas hovedstad og den største byen på øya- Lindos er den nest største byen på Rhodos.

Historisk sett er øya viden kjent for Kolossen på Rhodos, ett av verdens syv underverker. I dag er turisme hovednæringen på øya, som er en populær turistdestinasjon, spesielt blant europeere i sommerhalvåret.Både barnefamilier, par og festglade ungdommer trives her uansett hva man drømmer om. Det er fine strender rundt hele øya og mange steder er langgrunne og barnevennlige. Her finnes sjarmerende landsbyer, fantastiske strender, flott natur og mye interessant historie fra middelalderen.

På en stor øy som Rhodos finnes det naturligvis mye å se og gjøre.Med leiebil får man mer ut av ferien og du kan lett finne historiske severdigheter fra antikken og middelalderen og bortgjemte sjarmerende badeviker. Her kan du besøke historiske minnesmerker som Akropolis i den vakre byen Lindos eller Monolithos slott med beliggenhet på toppen av en 90 meter høy klippe i byen med samme navn.

I sommersesongen går det direktefly fra Gardermoen til Rhodos flyplass (RHO). Flyplassen ligger 15 km sørvest for Rhodos by og du kommer deg enkelt til sentrum med taxi eller buss.

Hvem passer dette reisemålet for?

Rhodos passer for deg som ønsker å kombinere en opplevelsesferie med sol og bad. Her trives både godt voksne, barnefamilier og ungdom. Det er mye å oppleve av både av vakker natur, gammel arkitektur, spennende historie og et livlig uteliv for de som ønsker det, avhengig av hvor på øya man bor.

Når er det best å reise hit?

Den beste tiden å reise til Rhodos er i perioden mai til oktober. I juli og august kan det være veldig varmt.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Rhodos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 9°C 19°C
februar 15°C 9°C 17°C
mars 17°C 10°C 17°C
april 20°C 13°C 18°C
mai 24°C 16°C 21°C
juni 28°C 20°C 24°C
juli 30°C 22°C 27°C
august 31°C 23°C 28°C
september 28°C 20°C 27°C
oktober 24°C 17°C 25°C
november 20°C 13°C 22°C
desember 17°C 10°C 20°C
Prognose for Rhodos