Kos

Kos er en grønn og frodig øy med fantastiske strender, god mat, vennlige mennesker og trivelige småbyer. Kos er sannsynligvis mest kjent for sitt hektiske natteliv, men det er også mye annet her. Øya ligger ikke langt fra kysten av Tyrkia, og du kommer deg til Bodrum på under en time med ferge. Andre populære øyer i nærheten er Kalymnos og Leros.

Kos er en av de greske ferieøyene som har de fleste og kanskje også de beste strendene. Noen av de mest kjente er Tigaki, Cardamena, Kefalos, Marmari og Lambi. Sanden er finkornet og strendene er barnevennlige. Kos har alt fra hippe boutiquehotell for voksne til store all-inclusive familieresorter. Når du trenger en pause fra stranden, er det mye du kan oppdage på Kos. Besøk for eksempel korsfarerslottet fra 1300-tallet, som ligger nær Kos by, eller slottet Antimachia fra 1500-tallet. Den vakre utsikten får du med på kjøpet. På den østlige siden av øya kan du bade i varmt kildevann fra vulkanen Nissyros. Det kan bli opptil 50 grader varmt.

Kos er kanskje ikke kjent for å være surfernes favoritt, men det er faktisk et bra reisemål hvis du vil vindsurfe eller kitesurfe. Den relativt øde Kohilari-stranden på det nordvestre siden av Kos er perfekt til dette formålet. Hvis du er ute etter fest og pulserende natteliv, er det i Kos by du skal bo. Det finnes det  hundrevis av barer, restauranter og nattklubber. På Kos er det gode bussforbindelser der bussene går regelmessig mellom Kos by og de andre byene på øya. Leier du bil, motorsykkel eller sykkel, kan du enkelt komme deg rundt og finne små skjulte strender og byer som ikke dekkes av de lokale busslinjene.

Hvem passer dette reisemålet for?

Kos passer for de fleste, men det er stor forskjell på hvordan du vil oppleve øya. De mest familievennlige byene er Marmari, Kardemena og Tigaki. Psalidi er egnet for voksne uten barn (stranden har rullestein). De unge voksne vil sannsynligvis bo i eller i nærheten av Kos by eller Lambi med den berømte musikkaféen Mylos Beach.

Når er det best å reise hit?

Sommeren starter i midten av mai med temperaturer opptil 25 grader. I juni, juli og august kan det være opptil 30 grader. I september og oktober varierer temperaturene fra 20 til omtrent 25 grader. Fra november til april kan du forvente dagtemperaturer mellom 13 og 18 grader og med  ca 50 % sjanse for regn målt i antall regnfrie dager.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Paradise Hotel ★★★ 7n 5 523,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 15°C 7°C
februar 16°C 8°C
mars 17°C 9°C
april 21°C 12°C
mai 25°C 15°C
juni 30°C 19°C
juli 32°C 21°C
august 33°C 22°C
september 29°C 19°C
oktober 25°C 15°C
november 21°C 12°C
desember 17°C 9°C
Prognose for Kos