Skiathos

Skiathos er en vakker øy og Skiathos by er en flott hovedstad hvor de hvitkalkede husene ligger tett i sjarmerende små gater. Øya er et paradis for strandelskere og 65 av Hellas beste strender finner du her.

Skiathos ligger i Egeerhavet og tilhører øygruppen Sporadene og regnes som perlen blant de nordlige øyene like utenfor det østlige Hellas. Du kan velge å bo i en rolig og behagelig atmosfære eller i mer livlige omgivelser med et hektisk uteliv. Alle de store strendene på sørsiden av øya har vannsport-sentre og det finnes dykker-skoler. Og det finnes private strender som kun er tilgjengelig med båt. Sørkysten er godt beskyttet mot kraftig vind og store bølger, kombinert med at strendene er langgrunne og barnevennlige, er det godt egnet for familier.

Skiathos by er en hyggelig havneby med sjarm og mange attraksjoner og to havner. Mellom havnene ligger Bourtzi-haløya, og lille Achladies har et flatt landskap, frodige olivenlunder og frukttrær. På den fine sandstranden er det mange hyggelige tavernaer.

Med leiebil kan du lett ta deg rundt på øya. Ruinene etter den gamle byen Kastro hvor folket på øya bodde frem til ca 1830, er virkelig verd et besøk. Andre gode tips er klostrene Charalambos og Kounistra som er over 300 år gamle, Halaria-stranden med sølvgrå rullestein og de ulike grottene. Med så vakre omgivelser som det er på Skiathos er det forståelig at noen scener fra «Mamma Mia» filmen ble spilt inn her.

Det greske kjøkken er kjent for sin gode mat og kulinariske smaker, og på Skiathos kan du nyte den lokale matkulturen. Hjemmebakt brød, feta, tzatziki, souvlaki, moussaka, gresk salat, oliven og iskald Mythos øl. I tillegg finner du også internasjonale kjøkken.

Du kan reise til Skiathos med charter i sommersesongen. Et direktefly fra Gardermoen tar ca 3,5 timer. Det er også mulig å reise med rutefly. Hotell på denne øya bookes opp veldig fort da mange grekere fra fastlandet kommer hit for å feriere.

Hvem passer dette reisemålet for?

Skiathos passer for kjærestepar, barnefamilier og storfamilien. Og for strandelskere enten de foretrekker rolige og avslappende omgivelser eller livligere områder med kafeer, barer og uteliv.

Når er det best å reise hit?

Sommersesongen på Skiathos er fra mai til september med behagelige temperaturer i luften og havet. Det er også fin temperatur i oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Hotel Korali ★★★ 7n 4 595,-
Diamanta ★★★ 7n 4 801,-
Skiathos Avaton ★★★ 7n 4 973,-
Thalassa Theros ★★★ 7n 5 388,-
Avaton Suites & Villas ★★★ 7n 9 108,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Skiathos
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar 12°C 7°C
februar 13°C 8°C
mars 14°C 9°C
april 18°C 12°C
mai 22°C 15°C
juni 26°C 19°C
juli 28°C 22°C
august 27°C 21°C
september 25°C 19°C
oktober 20°C 15°C
november 17°C 12°C
desember 14°C 9°C
Prognose for Skiathos