Bilde av Skiathos

Skiathos

Skiathos er en forholdsvis liten øy som tilhører øygruppen Sporadene. At øya er liten betyr lite, for her er det likevel en lang rekke nærmest spektakulære strender og nærmest iøyenfallende vakker natur.

I tillegg er Skiathos by nærmest å regne som et in-sted for mennesker fra hele Europa som setter pris på vakre omgivelser i en avslappet og likevel livlig atmosfære. 

Skiathos by

De fleste bor i Skiathos by. Det gjelder både fastboende og turister. Byen er ligger på 2 små høyder og er et livlig se-og-bli-sett sted i sommermånedene. Her er  mange restauranter og butikker. I den gamle delen av byen er smugene trange og sjarmerende og nede ved havnen ligger kaféene, lounge-barene og restaurantene tett. Her er to store yacht-havner med gourmetrestauranter og flere eksklusive butikker.

Sol og bad 

Strendene på Skiathos er noen av de beste i Egerhavet. Og det finnes mange strender på denne lille øya. Like utenfor byen ligger en av dem. Det er Megali Ammos som ligger så sentralt til at du gjerne kan rusle hit for et bad innimellom kaféliv og shopping i byen. Kokounaries Beach er en annen strand. Den regnes for å være den vakreste på øya. De største strendene på sørsiden av øya har vannsportaktiviteter, inkl to dykkeskoler.

Aktiviteter

I tillegg til dykking og annen vannsport er det fint å vandre i den vakre naturen på øya. Kjøp gjerne et turkart og ta deg en tur langs noen av de fine turstiene som er spredt rundt omkring på øya. Den gamle historiske hovedstaden Kastro ligger lengst i nord. Det går båter til de vakre naboøyene Skópelos og Alonissos. Begge øyene har fine hoteller så om du ønsker å kombinere et opphold på Skiathos med flere øyer er det fullt mulig.

Søk etter reiser til Skiathos

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Skiathos:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 12°C 7°C 15°C
Februar 13°C 8°C 14°C
Mars 14°C 9°C 14°C
April 18°C 12°C 15°C
Mai 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 19°C 25°C
Juli 28°C 22°C 27°C
August 27°C 21°C 27°C
September 25°C 19°C 26°C
Oktober 20°C 15°C 22°C
November 17°C 12°C 18°C
Desember 14°C 9°C 16°C

Prognose for Skiathos:

Fly + Hotell

Megali Ammos ★★ 7n 3 345,-
Skiathos ★★★ 7n 4 195,-
Troulos ★★★ 7n 6 369,-

Søk etter reiser til Skiathos

Kart

Skiathos

Reisemål i Skiathos

Andre reisemål