Bilde av Mykonos

Mykonos

Mykonos er en særegen, nærmest ikonisk øy med kosmopolitisk stemning. Øya tilhører øygruppen Kykladene og ligger midt i Egeerhavet. Det er en vakker øy med hvitkalkede hus, smale gater, blå og grønne dører og vinduer og fargesprakende bougainvillea.

Strendene er i en klasse for seg og havet er azurblått og avkjølende.

Mykonos by

Mykonos tiltrekker seg reisende fra hele verden. Øya har er eksklusiv, fasjonabel karakter med flotte kafeer og restauranter. Her er et livlig natteliv og luksuriøse innkvarteringer. Ikke sjelden legger luksuriøse yachter seg til i havnen for en dag eller to. Mykonos by, som også blir kalt for Chora, er hovedbyen på øya. Her er gatene smale, nærmest labyrintaktige. Her ligger eksklusive butikker, kunstgallerier og små torg med kafeer hvor man setter seg ned for å nyte en frappé eller et kaldt glass vin, og ikke minst - for å 'se og bli sett'. Nattelivet konsentrere seg i stor grad i og rundt Mykonos by. Det er her de fleste barene og nattklubbene ligger.

Et av de mest berømte landemerker på Mykonos er de svært ofte fotograferte vindmøllene. De står på en liten høyde i utkanten av byen, med utsikt over kysten og havet.

Vakre strender på Mykonos

Mykonos har flere vakre strender. Noen er livlige med musikkbarer, hvor volumet skrus opp i takt med at ettermiddagen nærmer seg slutten og sola er på vei ned for dagen. Andre strender er rolige, og bortgjemte. Paradise Beach og Super Paradise Beach er de mest populære strendene hvor det også er strandbarer og et bra tilbud av vannsport. Little Venice er av det mer romantiske slaget og et hyggelig sted for en forfiskende drink i vakker solnedgang.

Utflukter

Ønsker du å utforske noen av de andre øyene i Kykladene er det hyppige båtforbindelser til bl. a. til Ios, Paros og Naxos. Det er gode bussforbindelser på øya, i tillegg til at det er enkelt å ta seg rundt på scooter.

Søk etter reiser til Mykonos

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Mykonos:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 10°C
Februar 14°C 9°C
Mars 16°C 10°C
April 19°C 12°C
Mai 22°C 16°C
Juni 26°C 20°C
Juli 27°C 22°C
August 26°C 22°C
September 25°C 20°C
Oktober 22°C 17°C
November 18°C 14°C
Desember 16°C 11°C

Prognose for Mykonos:

Fly + Hotell

Mykonos City ★★★★ 7n 7 720,-
Ornos ★★★★ 3n 8 434,-
Elia ★★★ 7n 10 119,-

Søk etter reiser til Mykonos

Kart

Mykonos

Reisemål i Mykonos

Andre reisemål