Albania

Inneklemt mellom Kroatia og Hellas ligger Albania. Vannet og strendene er de samme – men prisene er vesentlig lavere. Kan den albanske kysten bli en ny ferie-favoritt?

Frem til 1991 var Albania et av verdens mest lukkede land. Til tross for størrelsen bor det 2,8 millioner innbyggere her. Nasjonen er fortsatt litt «ny» som turistreisemål og ikke like strømlinjeformet som landene rundt, og det har sin sjarm. Turistindustrien har imidlertid “modnet til” med et stort utvalg fine hoteller. Med sin geografiske beliggenhet kan de konkurrere med Hellas om det beste strandlivet. En forskjell er imidlertid prisene – i Albania får du mer for pengene. Tenk også over at skiltingen i Albania ikke er den beste, men en taxitur er billig.  

Området rundt Saranda har turkist vann og kritthvite lange strender, 300 soldager i året og kalles for den albanske rivieraen, og ligger på sørkysten. Hotell og restauranter ligger som perler på en snor. Kun noen  kilometer ut i vannet ligger greske Korfu. Når du trøtt av sol og strand er det mye du kan se og gjøre. Gå opp til slottet Kalaja e Lëkurësi, utsikten er verdt bryet og oppe på toppen finnes det en restaurant. En annen utflukt som er verdt å få med seg er ruinen av ”de 40 helgeners kloster”. 
En attraksjon som er et must er Butrint. Den gamle byen er på UNESCOs verdensarvliste. Her finnes spor etter mange kulturer, helt fra 3500 år tilbake.

Durres er Albanias største havneby og ligger i midten av landet og har Albanias lengste og langgrunne strand. Tirana er hovedstaden i Albania og landets største by. Ligger ved foten av Kruja-Dajti-fjellene og det er ca 40 km til Adriaterhavs-kysten og det går jernbane til havnebyen Durres.

Skal man til Saranada området er vanligst å fly til Korfu flyplass ( CFU), direktefly i høysesong fra Gardermoen tar ca 3,5 timer. Skal man til Durres-kysten er det vanligst å fly til Tirana.

Hvem passer dette reisemålet for?

Et genuint, vakkert og spennende land som passer for den som vil utforske og prøve noe nytt. Kanskje ikke reisemålet man drar til med småbarn når man drar på sol & bad ferie første gang. Passer bra for de med stramt feriebudsjett, Albania har et prisnivå du ikke finner ellers i Europa. Her kan man unne seg det lille ekstra og nyte livet.

Når er det best å reise hit?

Behagelig og fint klima fra mai til september, men det er fint å reise hit i oktober også.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Saranda ★★★ 7n 2 814,-
Durres ★★★ 7n 4 705,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Albania
kalender DagDag NattNatt BadBad