Saranda

Saranda ligger helt sør i Albania, kun en kort båttur fra den greske øya Korfu. Sammenlignet med den greske naboen er Saranda, og Albania, forholdsvis ukjent som feriested. Saranda er likevel et godt eksempel på at Albania, og ikke minst denne lille kystbyen egner seg svært godt for ferie med sol, bad og god mat - til et rimelig prisnivå.

Sol og bad

Strendene i Saranda er består av grovkornet sand og rullesteiner. Vannet er krystallklart og fint for snorkling. Et par badesko kan være et godt tips, så løper du ubekymret inn og ut av vannet. Det går en strandpromenade langs hele stranda og her ligger det restauranter og kafeer på rekke og rad, så du er aldrig langt unna noe å spise eller drikke. I tillegg til bystranda finnes det flere andre strender i nærheten. Den aller fineste stranden er den nesten hvite sandstranden Ksamil som ligger knappe 20 minutter med buss (eller bil) ut av byen. 

Restauranter, mat og drikke

Langs med strandpromenaden ligger det en rekke spisesteder som serverer nydelig lokal mat inspirert både av det greske og det italienske kjøkkenet. Fersk fisk og skalldyr er et vanlig innslag på de fleste menyene. Det lokale ølet heter Tirana. Utvalget av gode viner er også bra. Det er billig å gå ut å spise i Albania, så restaurantregningen kommer neppe til å ødelegge feriebudsjettet.

Utflukter

Det er ikke langt fra Saranda til greske Side. Med hydrofoil tar båtturen bare en halv time, så det går fint an å stikke på dagstur hit. Eller hva med en ukes ferie i Saranda og den neste uken på Korfu?

Søk etter reiser til Saranda

Andre reisemål i Albania