Bilde av Albania

Albania

Velkommen til Albania - landet som er forholdsvis nytt på feriekartet, men som spåes en spennende fremtid som nytt reisemål på lik linje med naboene rundt Middelhavet. Albania har både dramatisk natur og flotte strender, og sammen med spennende kultur og en herlig mattradisjon, som albanerne selv er svært stolte av, kan vi se frem til å bli kjent med et land som har svært mye å by på.

De mest populære feriestedene i Albania er Durres i nord og Saranda helt i sør. 

Strender, sol og bad

Strendene langs den Albanske kysten er både rullesteinstrender og nesten hvite sandstrender. Ved Durres ligger Albanias lengste strand. Den strekker seg flere kilometer sørover og består av finkornet, nesten hvit sand. Stranden er både langgrunn og barnevennlig med solsenger og vannsport-aktiviteter. En flott strandpromenade følger stranden. Saranda helt i sør er den største feriebyen ved den Albanske kysten. Inne i byen ligger en smal, grovkornet strand med svært klart vann, og utenfor byen er det flere mer finkornede sandstrender. Den mest populære stranden i dette området er Ksamil som ligger en kort busstur sør for byen.

Det albanske kjøkkenet

Albansk mattradisjon bærer sterkt preg av at landet er nabo både med Hellas og Italia. Her får du servert mat vi kjenner godt fra før, men ofte med en lokal tvist. Nydelig grillmat er på de fleste menyene, sammen med fersk fisk og sjømat. Her er smakfulle oster og duften av nystekt pizza, det er risotto, lokale gryteretter og piroger. Den albanske varianten av pizza kan absolutt anbefales. Du må også smake det som best kan oversettes som "bestefars smultring" som er en søtsak som serveres varm fra boder på gata. Ta gjerne turen innom et lokalt matmarked. Det er en fargerik fest for øyet - og smaksløkene.

Utflukter og aktiviteter

Naturen er preget av høye fjell og frodige åser og rundt de søvninge landsbyene gjetes saueflokkene. Å reise innover på den albanske landsbygda er som en sjarmerende reise bakover i tiden. Tirana er hovedstaden i Albania og absolutt verdt et besøk. Den ligger bare 4 mil fra Durres. Byen er en blanding av gammelt og nytt med en moderne bydel full av barer, restauranter og utesteder. Her er fargerike markeder og ikke minst kan du besøke parlamentets gamle underjordiske beskyttelsestunnell som i dag er gjort om til et museum.

Søk etter reiser til Albania

Vær og klima

Prognose for Albania:

Fly + Hotell

Tirana ★★★ 3n 1 485,-
Durres ★★★ 4n 1 637,-
Vlorë ★★★★ 3n 1 985,-
Saranda ★★★ 7n 2 416,-

Søk etter reiser til Albania

Kart

Albania

Reisemål i Albania

Andre reisemål i Syden og storbyer i Europa