Egypten

Egypt har blitt en feriefavoritt, spesielt om vinteren kan du være ganske sikker på å få sol, varme og mange spennende opplevelser når det er på det kaldeste her hjemme. De største feriedestinasjonene er Hurghada og Sharm El Sheikh som byr på klassisk badeferie og gode muligheter for snorkling. Men du kan også dra på cruise på Nilen, besøke Luxor og selvfølgelig hovedstaden Kairo med pyramidene og Sfinxen.

Egypt ligger drøyt 5 timer unna med fly. Her kan du oppleve landets 6000 år lange historie, se fantastiske monumenter og gamle ruiner og kombinere dette med optimale forhold for å nyte solen, svømming og avslapning. Solen skinner mer eller mindre året rundt, og du får generelt mye for pengene, og utvalget av hoteller og aktiviteter er stort.

Det er til de to feriedestinasjonene Hurghada og Sharm el Sheikh det kommer flest turister. Hurghada ligger på det egyptiske «fastlandet» mens Sharm el Sheikh ligger på sørspissen av Sinai-halvøya. Begge reisemålene har vokst til bli små storbyer med mange nye ferieområder i alle retninger fra byene,  naturlig nok langs sjøen. Ved Hurghada ligger feks El Gouna, Soma Bay og Marsa Alam. Når du sammenligner de to byene, er Sharm El Sheikh litt mer elegant og prisene er generelt litt høyere. Felles for begge er bra snorklemuligheter, det fantastiske spekteret av aktiviteter, både i vannet og på land, og det utmerkede klimaet.

Men Egypt har mer å by på: du kan dra på et Nilen-cruise som vanligvis starter i den historiske byen Luxor og som tar deg helt til Aswan i Nubia, deretter går turen tilbake nordover mot Luxor. I løpet av turen kan du besøke mange templer og monumenter, men cruise gir også et innblikk i hverdagen til mange egyptere langs Nilen. Hvis du vil se pyramidene og Sfinxen ved Giza, kan du ta turen til Egypts kaotiske hovedstad Kairo der det bor rundt 20 millioner mennesker. Byen i seg selv er en stor opplevelse.

Hvem passer dette reisemålet for?

Det er ganske stor forskjell mellom å ligge i en solstol ved svømmebassenget på et lekkert hotell og å vandre gjennom Karnak-templet i en uendelig lang kolonne med 35 grader i skyggen, men i det store og hele har Egypt noe for alle. Barnefamiliene kan få hotell med alle tenkbare fasiliteter, voksne par reiser  kanskje på en ørkensafari med overnatting under åpen himmel, og for de som vil shoppe, feste og ha en aktiv ferie,  ja så er det muligheter for dette også.

Når er det best å reise hit?

Klimaet i Egypt er tørt og varmt stort sett hele året. Men sommaren är särskilt varm vilket är anledningen till att de flesta reser hit under vinterhalvåret. Även i december och januari det inte ovanligt att kunna äta frukost i t-shirt i solen. Men det finns också halvkyliga och blåsiga dagar på vintern då det gäller att ha med en varm tröja. Men sommeren er spesielt varm, og derfor er det flest folk som drar hit om vinteren. Selv i desember og januar er det ikke uvanlig å kunne spise frokost i t-skjorte og shorts. Men det er også være litt kjølig og vindfulle dager om vinteren så det er greit å ha med seg en genser.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Naama Bay Sharm el Sheik ★★ 7n 1 995,-
Sharm el Sheikh ★★ 7n 2 995,-
Nabq Bay ★★★★ 7n 7 395,-
Ra’s Naşrānī ★★★★★ 7n 8 945,-
Ra’s Umm Sudd ★★★ 7n 11 589,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Egypt
kalender DagDag NattNatt BadBad