Bilde av Kairo

Kairo

Kairo ligger ved elven Nilen og er hovedstaden i Egypt. Kairo preges av kontrasten av gammelt og nytt. Her kan du blant annet se fascinerende pyramider og kongelige mumier.

Kairo har hele 16 millioner innbyggere, og er derav den største byen i Afrika og Midtøsten. Den østlige delen av Kairo har en del gamle moskeer og smale trange gater. Den vestlige delen av Kairo har mer et mer moderne preg med sine bygninger og stil.

Kairo har en fascinerende historie. Dersom du besøker Giza pyramidene eller Det Egyptiske Museum i Kairo så får du et innblikk i hva det er snakk om her. Giza pyramidene representerer den gamle sivilisasjonen i Egypt, og er noe av den største attraksjonen i Egypt om ikke i hele verden. Det Egyptiske Museum i Kairo sies å være en av verdens beste museum. Det er en storslått bygning.

Et stort utvalg av egyptiske antikviteter finner du her i Kairo, blant annet gull og edelstener, smykker og møbler. Det sies å være hele 135 000 forskjellige gjenstander på dette museet i Kairo. Dessuten ligger det flere hundre tusen gjenstander i museets kjeller, klare til å skiftes ut til nye utstillinger etc.

En tur til Kairo og Epypt blir ikke helt komplett uten å se gamle egyptiske mummier. Dra til ”The Royal Mummies” i Kairo, hvor du kan se 10 kongelige mummier på nært hold, som ligger i glass.

Downtown Kairo er det kommersielle hjertet byen, og den moderne delen av Kairo. Her finner du flere små hotell, reisebyrå, restauranter og det meste du trenger på ditt opphold i Kairo. Gatene er store og åpne i denne delen av byen. De er designet med Paris som inspirasjonsskilde.

I downtown Kairo kan du kjøpe falske vesker og bager, helt ulovlig selvsagt. Men gull og sølv kan du gjerne kjøpe i Kairo, og prut i vei, så ender du opp med et skikkelig kupp.

Det er flere restauranter i downtown Kairo. Men for de mer kravstore av oss kan det være lurt å orientere seg litt om hvor du finner de beste gourmet-stedene.

Uansett hvor i Kairo du måtte være, bør du være oppmerksom på trafikken.

Søk etter reiser til Kairo

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Kairo:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 20°C 8°C
Februar 21°C 8°C
Mars 25°C 11°C
April 29°C 14°C
Mai 33°C 17°C
Juni 35°C 20°C
Juli 35°C 21°C
August 35°C 21°C
September 33°C 20°C
Oktober 31°C 17°C
November 26°C 14°C
Desember 22°C 10°C

Prognose for Kairo:

Kart

Cairo

Andre reisemål