Bilde av Bodrum-området

Bodrum-området

Hele den tyrkiske kystlinjen langs Egeerhavet er et frodig jordbruksområde hvor det dyrkes alt fra grønnsaker vi kjenner til eksotiske frukter. Asurblått hav skylles dovent inn over nydelige strender. Innenfor jordbrukslandskapet reiser det seg et høydedrag ikledd de maleriske pinjetrærne.

Provinsen Bodrum ligger i den sørlige delen av denne kyststrekningen. Den ble kalt Halicarnassus av Caria i historisk tid og har et utall av historiske steder, deriblant ett av verdens sju underverk, Mausolus Mausoleum,pluss sju av kirkene og slottene tilhørenede ridderene av St John ordenen. Bodrum har et historisk sus over seg. Her har ulike befolkningssivilisasjoner hatt tilhold gjennom tusener av år.

Halvøya har i dag et stort antall "småbyer" som ligger tett langs kysten. Du kommer deg lett fra sted til sted med det gode rutenettet av "dolmuser". Det er et offentlig rutenett av minibusser som trafikkerer hele området. Dessuten er kommunikasjonen med båt- og fergetrafikk ut til en av de mange småøyene i området god. Blant annet kan du bli med på en båttur over til den greske øya Kos som ligger nært opp til Bodrumhalvøya

Bodrum er ei fasinerende og krontrastfull halvøy. Her veksler det mellom historiske byer og plasser,kunstneriske kvarter og dagens moderne "jetset"-liv. I dagens reiseguider beskrives denne halvøya som Tyrkias Riviera.

Søk etter reiser til Bodrum-området

Fly + Hotell

Bitez ★★★ 7n 5 395,-
Bodrum ★★★ 7n 5 448,-
Turgutreis ★★★★ 7n 7 050,-

Søk etter reiser til Bodrum

Reisemål i Bodrum-området

Andre reisemål