Cap Salou, Costa Dorada

Cap Salou, Costa Dorada

Salou

Salou er et skikkelig ferieparadis og den største av badebyene langs Costa Dorada. Det mest iøyenfallende med Salou er den brede, gylne stranden. Dette er et herlig feriested hvor de fleste trives, uansett hva man ønsker å bruke tiden på.

For barnefamiliene er dette et eldorado nettopp på grunn av at stranden ikke bare er lang, bred og finkornet, den er også langgrunn. Blir man lei av stranden kan man ta en tur innom PortAventura World som er en av Europas beste fornøyelsesparker.

Barnevennlige strender, sol og bad

Strendene i Salou er brede, lange, langgrunne og barnevennlige. De er i tillegg vakre med gyllen finkornet sand.  På den vestre siden av havnen ligger Playa Ponent som har mange hyggelige kaféer langs strandpromenaden, og på østsiden ligger den lengste stranden, Playa Llevant som har et fint område for trening, og det er her du finner strandvolleyballbaner og lekeplasser. Begge strendene har et stort utvalg av vannsporter.

Restauranter, mat og drikke

Det er et godt utvalg av restauranter i Salou. Herlig middelhavsmat med fersk fisk og skalldyr av god kvalitet er en naturlig del av tilbudet. Det samme gjelder tapas av alle varianter, både den tradisjonelle spanske tapasen og den varianten som har utviklet seg til hele måltider etterhvert som "spansk tapas" har blitt populært langt utenfor Spanias grenser. Det produseres god lokal vin i området som f.eks. Cava og Priorat.

Utflukter i området

Det er lett å dra på utflukter med leiebil eller tog til nabobyene langs Costa Dorada. Toget til Barcelona bruker ca. 1,5 timer og går flere ganger om dagen. En av Europas aller beste fornøyelsesparker ligger i Salou og er åpen i sommerhalvåret. Her finnes bl.a. en fantastisk berg- og dalbane og parken har i tillegg et stort badeland med flere basseng og vannsklier.

Søk etter reiser til Salou

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Salou:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 4°C 14°C
Februar 15°C 5°C 13°C
Mars 17°C 7°C 14°C
April 18°C 8°C 16°C
Mai 22°C 12°C 19°C
Juni 25°C 16°C 23°C
Juli 29°C 19°C 25°C
August 29°C 19°C 26°C
September 26°C 16°C 25°C
Oktober 22°C 12°C 22°C
November 17°C 8°C 19°C
Desember 15°C 5°C 16°C

Prognose for Salou:

Andre reisemål