Palmas vakre katedral

Palmas vakre katedral

Palma by

Har du ennå ikke forelsket deg i hovedstaden på Mallorca? Da er det på tide å gjøre det nå. For om du først tilbringer noen feriedager her er det nærmest umulig å ikke bli betatt. Her er fantastiske høye palmer, en stor vakker havn, nydelig arkitektur, spennende kultur og en herlig miks av tradisjon og de aller siste trendene.

Velkommen til den lille storbyen Palma! 

En liten storby

At Palma by er en liten storby gjør det lett å oppleve mye på kort tid. Her tar det bare noen minutter å bevege seg mellom de trange smugene i gamlebyen og videre til de aller mest trendy bydelene. Her kan du fint rusle rundt blant det lokale hverdagslivet med håndverkere, små kaféer, tapasbarer og lekende barn til de aller mest trendy restaurantene, galleriene og butikkene hvor det spanske in-folket mingler med resten av verden. 

Shopping og restauranter

Små kunstneriske butikker blander seg med eksklusive designerbutikker. Den største og mest eksklusive handlegaten er Jaime III, men for all del ikke stopp her. De eksklusive butikkene har spredt seg til mange flere områder, og stikker du bort til den mer trendy bydelen Santa Catalina vil du finne at det ligger små spennende butikker i det som nærmest ligner på et lite hull i veggen. I Palma er det en fryd å være glad i god mat. Her finner du en fantastisk variasjon fra de enkleste lokale tapasbarene, via nydelig sjømat og lokale spesialiteter til det aller beste internasjonale kjøkkenet. Her kan du fråtse i ferske grønnsaker, god olivenolje, pølser, fisk og skalldyr.

Strender

Rundt Palma by ligger det vakre strender på alle kanter. Det er svært enkelt å stikke en tur på stranden enten med sykkel, lokalbussen, taxi eller leiebil. Den nærmeste stranden ligger faktisk så nær bykjerne at du fint kan gå til fots. Drar du østover fra sentrum av Palma kommer du ganske snart til Portixol Beach. Videre sydøstover ligger Can Pastilla og Playa de Palma. I motsatt retning ligger nydelige lille Illetes Beach.

Kultur og historie

Den storslagne gotiske katedralen La Seu fra 1200-tallet er verdt et besøk. Katedralens klokketårn rager 48 meter over bakken og rommer ni kirkeklokker. Fra den vakre gotiske festningen og kongeboligen Castillo de Bellvers sylindirformete tårn fra 1300-tallet, vil du ha en flott utsikt over byen. I middelalderbydelen, Sa Calatrava, kan du finne svale pusterom og følge i fotsporene til middelalderens mennesker. Denne blandingen av en førsteklasses shoppingby med gode restauranter, barer, nattklubber, den interessante historien og de mange kunstgalleriene, og ikke minst den korte avstanden til flotte strender, gjør at svært mange kommer tilbake til Palma igjen og igjen.

Avstanden fra flyplassen til Palma sentrum er ca 9 km.

Søk etter reiser til Palma by

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Palma by:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 8°C 15°C
Februar 16°C 8°C 14°C
Mars 17°C 10°C 15°C
April 19°C 11°C 16°C
Mai 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 18°C 24°C
Juli 29°C 21°C 26°C
August 30°C 22°C 26°C
September 27°C 20°C 26°C
Oktober 23°C 16°C 24°C
November 19°C 12°C 21°C
Desember 16°C 10°C 17°C

Prognose for Palma by:

Fly + Hotell

UR Hotel Palacio Avenida ★★★★ 3n 3 366,-
Sercotel Zurbarán ★★★ 3n 3 514,-
Hotel Amic Horizonte ★★★ 4n 3 655,-
Tryp Palma Bellver ★★★★ 3n 3 663,-
Catalonia Majorica ★★★★ 3n 3 664,-
BQ Augusta ★★★★ 3n 3 668,-
Armadams ★★★★ 3n 3 724,-
Palladium Hotel ★★★★ 3n 3 838,-
Innside Palma Bosque ★★★★ 3n 3 926,-
Innside Palma Center ★★★★ 3n 3 940,-

Søk etter reiser til Palma de Mallorca

Kart

Palma de Mallorca

Andre reisemål i Mallorca