Bilde av Málaga

Málaga

Málaga er hovedstaden på Costa del Sol, og er du en av oss om gjerne vil kombinere både by- og strandliv er dette stedet for deg. Er du i tillegg nysgjerrig på hva Andalucia har å by på er Malaga helt klart et bra sted å starte.

Malaga har litt over en halv million innbyggere og sentrum er samlet så det er lett å ferdes her til fots. Du kan fint gå gjennom sentrum på en halvtime, og likevel er det svært mye å se og oppleve. Her finnes markeder, vakre kirker og selvfølgelig et Picasso-museum. Maleren Pablo Picasso kommer fra Malaga. Det samme gjør Hollywood-stjernen Antonio Banderas. 

Strandliv midt i byen

Stranden som ligger i sentrum er La Malagueta. Den er langstrakt og innbydende og langs hele stranden ligger en flott strandpromenade. Særlig på ettermiddagene og kveldene er det et hyggelig folkeliv i dette området. Da møtes folk for å rusle i kveldssolen, mellom tapasbarer og boder som lokker med de fristende friterte bakverkene, churros, dyppet i smeltet sjokolade. 

Mat og drikke

Andalucia og spesielt Málaga er kjent som et reisemål for matinteresserte. Utvalget av restauranter er stort og du finner alt fra prisbelønnede gourmetrestauranter med stjerner i Michelin-guiden til lokale små tapasbarer, streetfood og restauranter med internasjonal meny. Sjømat er et kapittel for seg. I tillegg er det mange gode bodegaer og vinkjellere som serverer vin fra denne regionen.

Utflukter og aktiviteter

Er du interessert i golf, er definitivt Málaga stedet å reise. Utenfor Malaga ligger flotte golfbaner med høy internasjonal standard. Hotellene i området har ofte golfservice. Tennis er en annen populær sport og det samme er selvsagt vannsport. Det er ikke langt herfra til kjente og spennende steder som Sevilla, Córdoba, Granada og Gibraltar. Mellom byene Fuengirola - Torremolinos - Málaga går det tog. Bussnettet er velutviklet og det er enkelt å leie bil for en eller flere dager.

Søk etter reiser til Málaga

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Málaga:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 17°C 9°C 15°C
Februar 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Mai 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
August 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
Desember 17°C 9°C 16°C

Prognose for Málaga:

Andre reisemål i Costa del Sol