Lisboa er en av Europas vakreste byer.

Lisboa er en av Europas vakreste byer.

Lisboa

Å si at Lisboa er den vakreste hovedstaden i Europa er kanskje å ta litt hardt i, men at byen er svært vakker er det ingen tvil om. At du ikke trenger å gå mange meter mellom hver gang du må stoppe for å beundre utsikten er også sant.

For selv om byen er overkommelig stor til at det fint går an å vandre rundt  til fots, ligger byen på syv høyder og det er flott utsikt både til Tagus elven og til vakre bygninger fra nær sagt over alt.

Fargerike Lisboa

Lisboa  er en fargerik og folkelig hovedstad. Gatene i sentrum er brosteinsbelagte, sjarmerende og bratte. Den beste måten å ta seg rundt i byen er til fots, så ta med deg et par gode sko. Bygningene er pastellfargede, mange av dem er gule, noen er rosa og mange har vakre, gamle fliser på veggene. Trenger du å hvile beina kan du hoppe på trikken, som er gul den også, bortsett fra de gangene den er dekorert med grafitti i alle regnbuens farger. 

Lisboas bydeler

Det er enkelt å orientere seg i Lisboa . Fra den ene høyden kan du nemlig se over til flere andre høyder og dermed også nye bydeler. Alfama er den bydelen som er aller mest kjent for å ha flest fado-restauranter. (Fado er Portugals særegne musikktradisjon om melankolsk kjærlighet). Barrio Alto er høyden som ligger midt imot Alfama og har størst tetthet av barer og natteliv i tillegg til små, trendy butikker. Midt imellom ligger det store Rossio-torget og hovedgaten Avenida Liberdade med mange eksklusive butikker og kjente merkevarer. Går man i retning togstasjonen kommer man til bydelen som heter Cais do Sodre som tidligere var litt utenfor allfarvei selv om den ligger midt i byen men som nå har flere spennende butikker, gode restauranter og hyggelige barer.

Utsikt og utflukter

Om du virkelig er ute etter å beundre utsikten i alle himmelretninger, bør du ta en tur forbi byens høyeste punkt Miradouro da Senhora do Monte, og vil du helst beundre utsikten fra en av byens berømte landemerker kan du ta turen til Sao Jorge Castle. Drar du litt utenfor bykjernen er Belém Tower like ved Tagus elven et annet kjent landemerke som absolutt er verdt et besøk, og mens du er her bør du absolutt benytte anledningen til å stikke innom Pasteis de Belem-bakeriet som er selve opprinnelsen til de de lokale og svært populære små vanilje-kakene .

Det er enkelt å dra på utflukt i nærområdet rundt Lisboa . Fra togstasjonen i Cais do Sodre som ligger midt i byen går lokaltåget langs den vakre kyststrekningen ut til badebyene Carcavelos, Estoril  og Cascais flere ganger om dagen. Det går med andre ord fint an å ta et forfriskende bad og sole seg litt på stranden og likevel nyte bylivet i Lisboa  resten av dagen, kvelden og natten.

Søk etter reiser til Lisboa

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Lisboa:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 14°C 8°C 16°C
Februar 16°C 9°C 16°C
Mars 18°C 10°C 16°C
April 19°C 11°C 17°C
Mai 21°C 13°C 18°C
Juni 25°C 16°C 19°C
Juli 28°C 18°C 20°C
August 28°C 18°C 20°C
September 26°C 17°C 20°C
Oktober 22°C 15°C 20°C
November 18°C 12°C 19°C
Desember 15°C 10°C 17°C

Prognose for Lisboa:

Fly + Hotell

Luna Esperanca centro ★★★★ 3n 3 096,-
Esqina Urban Lodge ★★★★ 3n 3 098,-
Eurostars Lisboa Parque (Ex EXE Lisboa Parque) ★★★★ 3n 3 150,-
Lisbon Colours ★★★★ 3n 3 196,-
ibis Styles Lisboa Centro Liberdade NE ★★★ 3n 3 228,-
Lisbon Arsenal Suites ★★★★ 3n 3 233,-
Czar Lisbon Hotel ★★★★ 3n 3 243,-
Mama Shelter Lisboa ★★★ 3n 3 262,-
HF Fenix Lisboa ★★★ 3n 3 279,-
Hotel Travel Park ★★★ 3n 3 303,-

Søk etter reiser til Lisboa

Kart

Lisbon

Andre reisemål i Lisboakysten