Bilde av Porto Santo

Porto Santo

Porto Santo er ei lita øy som ligger ca 50 kilometer nordøst for Funchal. Dette er virkelig et himmelsk ferieparadis hvor du kombinere ulike aktiviteter med gode stranddager.

Øya er portugisisk og er en autonom region av Madeira. Nord på øya er kystlinjen klippeformet og i nordøst finner du skogsområder og noen "grønnkledde" fjelltopper. Jordbruksarealene ligger sentralt på øya. Mens du i sør finner de nydelige strendene.

Porto Santo ble "oppdaget" i 1418 av sjøfarere. Columbus giftet seg her og bodde her gjennom flere år. I dag er huset hans gjort om til museum. I Vila Baleria finner du i dag et koselig bysentrum med de aller fleste faciliteter du måtte trenge på ferien din. Restaurantene serverer gjerne lokal retter og fiskegrytene er et "must".

Langs sydkysten ligger en ca 9 km lang gyllengul sandstrand, perfekt for en avslappende ferie. Denne stranden,Praia do Porto Santo, er kåret til Portugals beste flere ganger. I farvannet rundt øya er det et eldorado for snorkling og dypvannsfiske. Rett på utsiden av byen Vila Baleria ligger en flott golfbane som har et godt internasjonalt rykte.

For å komme til Porto Santo, må man ta ferge eller lokalfly fra Madeira.

Søk etter reiser til Porto Santo

Kart

Andre reisemål i Portugal