Madeira

Madeira har tilnavn som "den grønne øya" og "blomsterøya" og er full av fargerike naturopplevelser. Det er ingen strender her, men hotellene har selvfølgelig store og nydelige bassenganlegg.

Opplev Madeira`s evige vår

Madeira har også tilnavn som “den grønne øya” og “blomsterøya”. Begge begrepene beskriver øya med rette. Her er det et gedigent fargespekter i blomsterprakten og på deler av øya finner du urskog av laurbærtrær. På grunn av urbanisering og avskoging er omfanget av denne urskogen redusert men gjenværende områder er i dag på Unescos verdensarvliste.

Klimaet på Madeira er subtropisk og har fått betegnelsen “evig vår”. Øya er delt av en fjellkjede som gjør at klimaet er forskjellig fra nord og sør på øya. Passatvinden fra nordøst tvinges opp i høyere og kaldere lag som igjen gjør at det dannes tåke og nedbør. Sørsiden ligger derimot beskyttet for både vind og nedbør.

Rent historisk kan ikke Madeira skilte med noen urbefolkning. Den første sikre kilden på øyas beliggenhet er funnet på et kart fra Genova i 1351. Det var altså sjøfarere som mer eller mindre tilfeldig kom over øya. Madeira ble en provins under Portugal i 1425.

 

I og med at kystlinjen er bratt med klippelandskap og uten naturlige strender, er ikke dette noen typisk “badeferie”-destinasjon, men hotellene har selvfølgelig store og nydelige bassenganlegg. Veinettet er godt utbygd med motorveier og tunnelsystem som forbinder nord og sør, og øya er også kjent for sine taubaner. Dessuten vil du sikkert like en tur med tresledene i hovedstaden Funchal.

Et godt tips mens du er på på Madeira er å ta en fottur på en av de mange turløypene som er laget. Madeira er også populært blant golfere og her finnes to fine golfbaner.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Madeira
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 19°C 13°C 18°C
Feb 19°C 13°C 18°C
Mar 19°C 14°C 18°C
Apr 20°C 14°C 18°C
Mai 20°C 15°C 19°C
Jun 22°C 18°C 20°C
Jul 24°C 19°C 22°C
Aug 25°C 20°C 22°C
Sep 25°C 19°C 23°C
Okt 24°C 18°C 22°C
Nov 22°C 16°C 21°C
Des 20°C 14°C 19°C