Algarve har et uendelig antall instagram-vakre strender og små byer

Algarve har et uendelig antall instagram-vakre strender og små byer

Algarvekysten

Lengst i sør, på strekningen mellom Spania i øst og det åpne Atlanterhavet i vest, ligger Algarvekysten. Her er det ingen mangel på lekre sandstrender. De ligger der som perler på en snor av og til innrammet av små klippe- eller sandryggformasjoner.

Dette er et eldorado for solhungrige nordeuropeere.

Faro og kystbyene lags Algarvekysten

Langs hele denne kyststrekningen ligger det små og litt større småbyer. Starter du i Faro, som er hovedstaden i regionen og som på mange måter er døråpneren på denne strekningen bør du bruke litt tid i det historiske sentrum av byen. En god idé er også å bli med en liten turistbåt ut i våtmarksområdene rett på utsiden av marinaen. I Tavira kan du beundre gammel, tradisjonell arkitektur. Silves har rester fra sin arabiske fortid og Lagos var byen der de forberedte de store sjøreisene for å oppdage nye kulturer og folk. Portimão og Albufeira er de to moderne og kanskje mest populære feriebyene på denne kysten.

Natur, sol, bad og aktiviteter

Innenfor kyststripen et lite stykke inne i landet ligger en fjellkjede hvor det er flott å dra sykkelturer og fotturer på fine og oppmerkede ruter. Algarvekysten har også flere gode golfbaner. Stranden står likevel i sentrum og lokale innbyggere så vel som turister bruker gjerne det meste av dagene her. Forståelig nok. Man tar gjerne med seg alt man trenger og blir der fra morgen til kveld. Bading, bølgesurfing, volleyball og en rekke andre strandaktiviteter er populært. Det er plass i massevis så vil du bare nyte livet i fred og ro er det også fult mulig.

Mat og drikke

Det portugisiske kjøkken er kjent for sine tradisjonelle fiske- og skalldyrmenyer som er både en nytelse for øyet og ganen. Alle de små og litt større landsbyene har ofte flere gode restauranter å velge imellom. De lokalproduserte vinene er som regel gode og ikke glem å smake på et glass av den forfriskende, perlende vinho verde.

Flyplassen i Faro ligger ca 5 km utenfor bysentrum. Du kommer deg lett inn til sentrum med de offentlige bussene og vil ta deg mellom 20 og 25 minutter.

Søk etter reiser til Algarvekysten

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Algarvekysten:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 16°C 8°C
Februar 17°C 8°C
Mars 19°C 10°C
April 20°C 11°C
Mai 22°C 14°C
Juni 26°C 17°C
Juli 28°C 18°C
August 28°C 18°C
September 26°C 17°C
Oktober 23°C 15°C
November 19°C 11°C
Desember 17°C 9°C

Prognose for Algarvekysten:

Fly + Hotell

Praia da Rocha ★★★ 7n 3 553,-
Vilamoura ★★★ 7n 3 564,-
Lagos ★★★ 7n 3 840,-
Portimão ★★★★ 7n 3 880,-
Lagoa Municipality ★★★★ 7n 3 969,-
Albufeira ★★★★ 7n 3 980,-
Quarteira ★★★ 7n 4 135,-
Praia da Luz ★★★★ 7n 4 305,-
Sagres ★★★ 7n 4 347,-
Armação de Pêra ★★★ 7n 4 365,-

Søk etter reiser til Algarvekysten

Kart

Algarve

Reisemål i Algarvekysten

Andre reisemål