Søk reise
Belfast Reiseguide

Belfast Reiseguide

Belfast er den største byen i Nord-Irland , og inngangsporten til resten av landet. Det har vokst moderne med utallige trendy barer og restauranter. Det er et fredelig sted , selv om det ikke alltid slik. IRA er et ord som vekker minner om bomber og urolige tider og Belfast som ble delt i to. Etter våpenhvilen i 1997, har det blitt et trygt sted, men du kan fortsatt se veisperringer fra tidligere urolige tider.

Søk flybilletter til Belfast her

Søk hotell i Belfast her

Mer om Belfast

I Belfast finnes også verdens største tørrdokk for båtbygging og de to kraner heter Samson og Goliath er blitt landemerkene i byen. Det vrimler av museer, kunstgallerier og parker hvor du kan tilbringe tid og nyte den irske folkelivet.  Når du er her anbefales det å legge et besøk til Ulster Museum, City Hall og Ulster Folk and Transport Museum. Men byen og spesielt den nordlige delen er også kjent for sine mange veggmalerier. Som politiske symboler har de vokst frem og viser om beboerne er vennlig innstilte for Storbritannia eller hjemlandet. Det er også  verdt å oppdage arkitekturen, som innimellom glimter til med blant annet viktoriansk stil.

SHOPPING

I de senere år har Belfast vokst til i bli en av de beste byene i Storbritannia på shoppingfronten. Det er en relativt kompakt by hvor man enkelt kan komme seg rundt. Det er smart å ha Belfast som base om du ønsker å farte rundt og oppleve dette vakre landet .

TRANSPORT
Byen har to flyplasser, Belfast City Airport og Belfast International Airport. Begge flyplassene er lokalisert i nærheten av sentrum men Belfast City Airport, bare fem kilometer fra sentrum av byen er det nærmeste alternativet. Innenfor byen er det et omfattende buss nettverk  men fordi byen er så kompakt at den kan være smart å bruke beina.