Søk reise
Beograd Reiseguide

Beograd Reiseguide

Beograd som er hovedstaden i Serbia på Balkan har utviklet seg til å bli en av de mest trendy reisemål i området. Dessuten er det en av Europas eldste byer  med spesielle særegenheter og historisk sjarm. Beograd ligger der elven Sava møter Donau og har en befolkning på rundt 1,5 millioner. Fortiden har vært turbulent med mye krig, frigjøring og offer. Beograd har blitt ødelagt og gjenoppbygd flere ganger i løpet av årene og var lenge et sted turister ble advart mot å reise til på grunn av alle tidligere konflikter.

Heldigvis begynner tidligere dager å gå inn i historien  og i Beograd finner du mange vennlige og åpne mennesker og et yrende folkeliv. Her er et pulserende natteliv, underjordiske klubber, fancy barer og restauranter. Spesielt i Skadarska området, kjent som Beograds Montmartre. 

Sjekk hotell i Beograd her…

Sjekk flybilletter til Beograd her…

NB! Novi Sad og Smederevo ligger flere mil unna Beograd – om disse skulle vises i søkeresultat

Beograd     netter     Se mer
Beograd     netter     Se mer
Beograd     netter     Se mer
Beograd     netter     Se mer
Beograd     netter     Se mer
Beograd     netter     Se mer

Mer om Beograd

Den største turistattraksjonen i byen er Kalemegdan , en stor festning i parken der elvene møtes. Det er et fantastisk skue og festningen har også bidratt til å gi byen en av sine andre kallenavn – The White Castle. Her vil du også finne en kafé hvor du kan lade batteriene for å oppleve resten av byen.

Men her finnes flere steder av intresse og når du besøker byen bør du se Hotel Moskva – en av byens mest kjente bygninger, postkontoret – en monumental bygning med arkitektoniskt fengslende detaljer, zoologisk hage med sina manga eksotiske arter och inte minst et militærmuseum som har mye historie å by på. Som en av Europas eldste byer har også de andre museene i Beograd en unik bredde i sitt innhold.

Hovedstaden har også blitt et viktig kulturelt område , og det er en mengde teatre og konserthaller å velge mellom. Serbia har legalisert gambling og kasinoer som har poppet opp rundt i byen. Hvis du ønsker å shoppe med stil så er Knez Mihajla Street sted å komme til. Det er kort reisetid til andre deler av den østlige regionen  og Beograd sies å være et godt utgangspunkt, eller et sted å ha en base, mens man opplever Balkan.