Søk reise
Berlin Reiseguide

Berlin Reiseguide

Få steder i Europa har vært mer i sentrum av historiske hendelser enn Berlin. Byen bugner av spennende severdigheter. Berlin har blitt et favorittreismål for de som er glade i storbyer og nå er det mulig å fly dit  for ca 1000 lappen tur/retur og dette er en by man kan besøke flere ganger.

På 1920-tallet var Berlin en spennede og fristende metropol med kabaret scener, dekadent dans og avantgarde kultur. Under andre verdenskrig var byen sentrum for Hitlers tyranni og et openbart mål for bombing fra de allierte. Så kom splittelsen mellom øst og vest , og ingen andre steder var dette mer tydelig enn når de bygget Berlinmuren som ble et symbol på sovjetisk undertrykkelse av Øst-Europa. Når muren til slutt ble revet var det begynnelsen på hele østblokkens fall.

Siden da har det blitt investert milliarder av euro i gjenoppbyggingen av bulevarder og torg i det gamle Berlin og det har blitt gjort mye for å slette de gamle grensene. Men byen har fortsatt to sentrum som ligger fem kilometer fra hverandre. Det ene er den sentrale delen av det gamle Vest-Berlin rundt Bahnhof Zoo og handlegaten Kurfürstendamm og det andre er det gamle sentrum i Øst-Berlin rundt Alexanderplatz og Unter den Linden .

 

Berlin fra Oslo

Berlin     netter     Se mer
Berlin     netter     Se mer

Berlin fra Bergen

Berlin     netter     Se mer
Berlin     netter     Se mer

Berlin fra Stavanger

Berlin     netter     Se mer
Berlin     netter     Se mer

Berlin fra Trondheim

Berlin     netter     Se mer
Berlin     netter     Se mer

Mer om Berlin

SHOPPING

KaDeWe er et av de største varemagasinene i Europa og her kan du kjøpe nesten alt, adressen er Tauentzienstrasse 21Mathallene her er legendariske og var et symbol for den vestlige levestandard under den kalde krigen.

Tenderloin, Alte Schönhauser Strasse 30. En blanding av designer klær, secondhand  og møbler fra 1960 – og 1970-tallet. Her finnes det klær som bare er produsert i et eksemplar for de som ønsker å være unike.

Wilmersdorfer Strasse, Ku’damm og Tauenzienstrasse: Her finner du vanlige klær fra kjente varemerker men også designer klær.

Grosser Berliner Trödel- und KunstMarkt: Strasse des 17. Helgemarked med antikviteter, LP plater, CD, bøker og secondhand. Mange av selgerene er proffe og prisene på antikviteter kan være høye.

SIKKERHET
Berlin er en av de sikreste og mest tolerante byer i Europa. Merk deg at det finnes områder med mye prostitusjon som igjen medfører endel narkomane: Ku’damm, Oranienburger Strasse, Kurfürstenstrasse, Strasse des 17 juni och Stuttgarter Platz. Unngå også Bahnhof Zoo etter mørkets frembrudd.

EN BY I FORANDRING

Midt i mellom de to gamle sentrum er man nå i ferd med å skape den nye møteplassen i det gjenforente Berlin – Potsdamer Platz, som ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig og senere var en del av grensområdet mellom øst og vest. Sammenslåingen av bydelene har også ført med seg et Berlin som er rikt på kultur. Byen har tre operahus, tre store symfoniorkestere og to nasjonale museer. Den årlige filmfestivalen står sentralt og det gjør også byens eget Hollywood, studioene i Babelsberg. Samtidigt forvandles nedslitte bygninger i den østre delen av byen til kunstgallerier, eksklusive butikker og trendy kaféer.

Berlin har tre flylasser. Tegel ligger 8 km nordvest for sentrum, Schönefeld ligger 22 kilometer sydøst for sentrum og Tempelhof ligger i sentrale Berlin.

TRANSPORT I BYEN

Du kommer deg rundt hele byen med T-bane (S-Bahn), buss og trikk. Om du tar en taxi behøver du ikke være urolig for at du blir lurt.

SEVERDIGHETER
Turistinformasjonen ligger ved Europa Center i begynnelsen av Tauenzienstrasse. Et besøk på turistinformasjonen kan være smart. Her får du mye bra informasjon og  bra tips så du slipper å bruke mye tid på å rote deg bort i gater og bydeler.

Brandenburger Tor – En plass av stor historisk interesse og med beliggenhet i det tidligere Øst Berlin 

Park Sanssouci – Det tyska Versailles i Potsdam, med palass og bygninger som er på Unescos verdensarv liste. Parken er stor og her er det fint å farte rundt på sykkel.

Pergamon Museum – Har en av de største samlinger med historiske gjentander i Europa.

Nikolaiviertel – En bydel med trange gater og mange restauranter, puber og kafeer.