Søk reise
Biarritz Reiseguide

Biarritz Reiseguide

Franske følelser hersker i byen som ligger idyllisk til ved Atlanterhavet, naturligvis i Frankrike. Biarritz er et luksuriøst reisemål, elsket av både turister og surfere.
Biarritz har lenge vært kjent for sine fantastiske bølger som har lokket til seg surfere fra hele verden som leter etter den perfekte bølgen. Men er også et “se og bli sett” sted med kjendiser og folk med mye penger. Her er alle på jakt etter idylliske strender, god mat, godt drikke og blått hav som omgir deg.
Biarritz ligger sør i Frankrike og hit kan man reise hele året. 
Her finner du sjokolademuseum, asiatiske museum, arkitektur av høy klasse, både menneskeskapt og naturlig. Biarritz er også kjent for sine klippeformasjoner  som er med på å skape den idylliske følelsen. 

SPESIALITETER

Som i resten av Frankrike er maten en viktig del av livet og her er alt er gjort på riktig måte. Jambon de Byonne er en lokal spesialitet med et rykte som har spredd seg langt utover landets grenser. Skinken er tilberedt ved hjelp av gamle metoder og turister fra alle land har trykket den til sitt hjerte. 

SURFING

Bølgene som stadig slår inn mot kysten har tiltrukket seg surfere i årevis. I dag er det mange mennesker som lever et liv i  “surfe” modus og du kan også spise på Le Surfing, en restaurant dekorert med surfebrett fra hele verden. Det er også i Biarritz Europas ledende surfe festival arrangeres årlig.

Reis till Biarritz fra Oslo

Biarritz     netter     Se mer
Biarritz     netter     Se mer

Reis til Biarritz fra Bergen

Biarritz     netter     Se mer
Biarritz     netter     Se mer

Reis til Biarritz fra Stavanger

Biarritz     netter     Se mer
Biarritz     netter     Se mer

Reis til Biarritz fra Trondheim

Biarritz     netter     Se mer

Mer om Biarritz

GOLF

Det er ikke bare surfere som har funnet sitt mekka her. Hele 9 golfbaner omgir byen og det gjør at turister og de lokale kan trene på mer landbaserte aktiviteter.

TRANSPORT
Man kan fly til Biarritz eller til en nærliggende flyplass og dra videre derifra med kollektivtrafikk.
Det finnes busser og taxi i byen men det anbefales å spasere litt rundt så man får tid til å nyte omgivelsene og mange av de flotte detaljene.

OVERNATTING

Har du mye penger er Hotel du Palais stedet å bo. Det luksuriøse hotellet er legendarisk for sin arkitektur og for at det ble bygd av Napoleon til hans keiserinne. Men takket være de mange surfere som stadig kommer til Biarritz er de mer spesialiserte på prisvennlig overnatting så der finnes det noe for alle.