Søk reise
Bilbao Reiseguide

Bilbao Reiseguide

Bilbao – Guggenheim museet, designshopping og tapas. Bilbao er spennende, unikt, intressant, og her er det bare å nyte. 

Bilbao er den baskiske hovedstaden, kjent for å være et sentrum for gastronomiske nytelser og design. Guggenheim museet troner på toppen av severdighetene i byen. Bilbao ligger i Biscaya-provinsen nord i Spania og er et fantastiskt område for utflukter og eventyr. Omgivelsene gir gode muligheter til friluftsliv som sykling, klatring og vandring. Men Bilbao har også en fortryllende kystlinje mot Atlanteren som består av dramatiske klippeformasjoner og lange sandstrender.

Dessuten er det bølge brytninger her som gjør det til et surfeparadis for de som er opptatt av dette. Kveldene kan man utmerket tilbringe på en av de lokale tapas barene og det finnes mange lokale spesialiteter som f.eks. grillede sardiner og torsketartar som man må prøve. Bilbao er kjent for sine tapasretter, og påstanden om at de er best i verden høres ofte. 

I området ved Calle Licenciado Poza finnes det mange slike tapasbarer å velge mellom. 

Guggenheim

Men uansett hva du velger å gjøre i Bilbao så bør du oppleve Guggenheim museet. Bygningen i seg selv er et mesterverk, tegnet av den nordamerikanske arkitekten Frank Gehry, og sto ferdig i 1997. Museet er dekket av titan plater som gjør det til en veldig iøyenfallende bygning. Men også glass, stein og vann er komponenter som er brukt i utformingen. Det var de baskiske myndighetene som i sin tid tok initiativet til et så ambisiøst museum og lykkeligvis så tente Guggenheim-stiftelsen på idéen. Museet er idag et av de mest kjente i verden.

Men selv Museo de Bellas Artes Bilbao er verdt et besøk. Her kan du se kunstverk av storheter som Goya, Francis Bacon og Picasso, for å nevne noen. 

Flybilletter til Bilbao her…

Hotell i Bilbao her… 

Lite mer om Bilbao

Shopping

Grand Via er byens hovedgate og her finner du flere store kjøpesentre. Det kan bli vanskelig å komme hjem uten at du har kjøpt med deg noe nytt, selv om du ikke har lagt av penger til shopping. Men hvor stor budsjettsprekk det blir bestemmer du selv, for her finnes designbutikker fra de mest kjente merkevarene.   

Transport

Flyplassen ligger noen kilometer utenfor byen og fra flyplassen går det en buss ca hver halvtime.

Bilbao har en velutbygget kollektivtrafikk og du kan lett komme deg rundt med buss, trikk og t-bane. Taxi er et alternativ, det er føttene også.  

Overnatting

Det er mange hotell her og det går an å finne rimelig overnatting om du er tålmodig. Man kan også bestille en pakkereise med fly og hotell med bra standard til svært gunstige priser. Det beste er å sjekke ut på forhånd hvor man vil bo og så velge hotell utifra det.