Søk reise
Cadiz Reiseguide

Cadiz Reiseguide

Kultur og historie i Cadiz

Cadiz er en gammel by med trange smug, vakre torg, gamle herskapshus og vakre gamle kirker og god mat! Ikke gå glipp av katedralen som er et imponerende syn. Cadiz ligger på den vestlige delen av Costa de Luz, og du merker at dette er en by med en lang historie.

Sol, strand og by

Cadiz ligger ved havet, så her kan du kombinere en storbyferie med en strandferie. Hvis du velger å bo et par netter i selve byen, anbefaler vi at du velger et originalt hvitkalket hus og ikke et moderne hotel. Våkn opp til lyden av kirkeklokker, fornem byens puls og følelsen av det ekte Spania. Naturligvis er der turister i Cadiz, men byen er ikke nedrent. En mellomting er å finne et hotell som ligger i området der den gamle byen går over i den rolige lille stranden i Santa Maria del Mar og litt lenger bort er den mer action-fylte stranden La Victoria. Sol og strand kombineres med det herlige bylivet som Cadiz er kjent for.

Flybilletter til Malaga (du kommer deg til Cadiz med leiebil eller buss)

Hotell i Cadiz

Se priseksempler pakkereise (fly+hotell) nedenfor. Du endrer enkelt dato, reiselengde, hotell standard og antall personer etter du har klikket på “SE MER”

Cadiz fra Oslo

Cadiz     netter     Se mer
Cadiz     netter     Se mer
Cadiz     netter     Se mer

Mer om Cadiz

Cadiz er en av Spanias eldste byer, og hvis du går innom bymuseet kan du dykke ned i byens fascinerende historie. Du kan vandre rundt i byen og vil oppdage små hyggelige gater og smug, hyggelige restauranter og små barer. Heldigvis ligger Cadiz så nær havet at man kan kombinere storby med sandstrand. Om aftenen kan man med fordel spise fisk og skalldyr, det er mange gode restauranter og tapasbarer. For flott utsikt sammen med måltidet, gå over til gaten Calle de la Palma.

Vær og temperatur i Cadiz

Byen har det typiske Middelhavsklima med meget varme sommermåneder og vintre som føles som en norsk forsommerdag. Det regner litt om vinteren, men sjelden i lengre perioder. Om sommeren ligger dagstemperaturen mellom 25 og 35 grader, og i januar og februr er det ca 15 grader men utpå våren og høsten er det litt varmere.

Strender ved Cadiz og aktiviteter
Cadiz har flere gode strender og det er mange kilometer strand å velge mellom. La Playa de la Victorias er over tre kilometer lang og er et populært mål for barnefamilier. Playa de la Caleta er også en mulighet tett på byen, eller velg Playa de Santa Maria del Mar – en fin liten strand med to brygger. Her er mye av sanden skyllet vekk så det er mest stein og grus. Det er en flott by og mye man kan finne på. Lange spaserturer  langs stranden, svømming, kitesurfing, windsurfing, dykkning og snorkling. Storbyen Sevilla kan nås med bil for en dagstur.