Søk reise
Ca'n Picafort Reiseguide

Ca'n Picafort Reiseguide

Ca’n Picafort ligger i Alcudia-bukten, 10 km sydøst for Alcudia havn. Stranden er første klasses og strekker seg flere kilometer fra den lille fiskehavnen som fremdeles den lille fiskehavnen som fortsatt tjener sin opprinnelige funksjon. Ellers er dette et fredfult lite sted. 

Turismen er sentrert rundt den bilfrie strandpromenaden hvor barer og restauranter ligger på rekke og rad, mange med terrasse mot havet. Her er det livlig og folsomt store deler av dagen. Et kvartal fra strandpromenaden finner du shoppinggaten Paseo Colón. Ca’n Picafort er en genuin spansk by med gode muligheter for sol og bad. Her finnes like mange private boliger som hoteller.

Stranden i Alcudia Bay er Mallorcas beste; hvit, finkornet og langgrunn, og strekker seg vestover fra  Ca’n Picafort mot Alcudia. Øst for stranden er det to små byer og knapt noen hotell. Enda litt lengre øst kommer man til Cap Farrutx som er ett av de vakreste landskapene på hele Mallorca med klipper og furuskog. Det er ikke så lett å ta seg dit med bilo eller buss, men området er perfekt for vandring. Vest for Ca’n Picafort ligger nasjonalparken S’Albufera med et rikt fugleliv.

I øvrig har ikke Ca’n Picafort så mange severdigheter eller “action” å by på. Nattelivet er rolig og der som finnes av underholdning finner som regel sted på hotellene. Havnen i Alcudia er kun en liten bussreise unna, så om man ønsker en livligere kveld er det bare å hoppe på bussen. Når det kommer til sportsaktiviteter så kan man velge blant ridning, go-kart, vindsurfing, vannski, tennis, minigolf, sykling, vandring og seiling med leiebåt.

C’an Picafort fra Oslo

C'an Picafort     netter     Se mer
C'an Picafort     netter     Se mer

C’an Picafort fra Stavanger

C'an Picafort     netter     Se mer
C'an Picafort     netter     Se mer

C’an Picafort fra Bergen

C'an Picafort     netter     Se mer
C'an Picafort     netter     Se mer

C’an Picafort fra Trondheim

C'an Picafort     netter     Se mer
C'an Picafort     netter     Se mer

Mer om C’an Picafort

UTFLUKTER

Mallorca er en spennende øy å oppdage på egen hånd. Det er en god idé å leie bil og ta tur til byene rundt om på øya, kanskje ut på spissen av Cap de Formentor i nord eller la barna nyte en dag eller to i Acuacity, Aqua Park og/eller Marineland (alle ligger rett utenfor Palma). Det finnes også vannpark i Alcudia; Hidropark. Det er obligatorisk med en shoppigtur til hovedstaden Palma, vhor man også burde se den store katedralen.

Charterselskapene har også ett bredt utvalg av utflukter, blandt annet til klosterbyen Valldemossa hvor komponisten Frederic Chopin var bosatt noen år, de vakre dryppsteingrotter i Porto Cristo, Manacor hvor de berømte Majoricaperler er kultivert og i tillegg kan du velge mellom en rekke reise på både land og vann som dreier seg om å spise, drikke, bading og fornøyelse. Mallorca er en av Europas fremste golfdestinasjoner og har mer enn 10 baner rundt om på øya.

Ca’n Picafort har under mange år vært en av tyskernes favoritdestinasjon på Mallorca og mange av restautantene og andre fasiliteter er derfor rettet spesielt mot tyskere.

Avstand til Palma og flyplassen er ca 52 km (ca en halvtime med buss).