Søk reise
Her er din guide til magiske Montenegro

Her er din guide til magiske Montenegro

De siste årene har titusenvis av nordmenn valfartet til Kroatia. Nå står det vesle nabolandet Montenegro for tur. Vi guider deg til et av sommerens hotteste reisemål.

På et landområde mindre enn Telemark fylke og med en smal kyststripe ved Adriaterhavet, med høye fjell og nydelige innsjøer, med en turkisblå kystlinje med vakre små og store strender ligger Montenegro. Et lite land som er den perfekte feriedestinasjon både for deg som ønsker en avslappende badeferie, men også for alle oss som vil ha nye og aktive ferieopplevelser. Her kan du ta morgenbad i havet, spise lunsj ved en vakker innsjø og gå en flott tur i fjellterreng om ettermiddagen.

I tillegg til en rik historie med mange godt bevarte middelalderbyer har Montenegro herlige strender, krystallklart badevann, lokaldyrket mat og et behagelig lavt prisnivå. Landet ble selvstendig så sent som i 2006, og det bor drøyt 620 000 innbyggere her.

Det beste utgangspunktet for en ferie i Montenegro er å fly til kroatiske Dubrovnik og leie bil. Herfra tar det bare et kvarters tid til grenseovergangen. Videre sørover ligger de populære reisemålene som perler på snor, alle med sine spesialiteter og unike kvaliteter.

Budva

Budva er lilleputtlandets mest besøkte ferieby. Her har det bodd mennesker i mer enn 2500 år, og byen er den eldste bosetningen i Adriaterhavet. Kysten utenfor Budva kalles ofte Budvas riviera, og her finner du mange av de flotteste strendene i Montenegro.

I sommerhalvåret preges Budva av et yrende folkeliv, høy partystemning og et stort utvalg av aktiviteter både til vanns og på land. Den mest populære av de totalt 35 strendene i området er er halvannen kilometer lange Slovenska Plaza. Her ligger utesteder, restauranter og barer tett i tett, og strandpromenaden her er stedet for å se og bli sett.

Budva har også en annen, langt roligere side. Den vakre gamlebyen Stari Grad byr på labyrinter av trange gatesmug, sjarmerende torg og koselige spisesteder. Ikke gå glipp av en tur opp på ringmuren for å nyte den vakre utsikten.

I Budva er det hoteller som passer både barnefamilier og voksne som reiser uten barn.

Hotell i Budva her…

Becici

Becici ligger lekkert til i en nydelig bukt i gangavstand fra Budva. Becici har en av de mest berømte og beste strendene i hele Montenegro. Strandlinjen strekker seg over nesten to kilometer og er på det meste hele 100 meter bred. I Becici er det flere elegante hoteller, og det meste av aktiviteter utspiller seg langs strandpromenaden. Becici er stille og rolig, og passer både for deg som reiser med og uten barn.

Hotell i Becici her…

Montenegro- Sveti Stefan

Sveti Stefan

Sveti Stefan var tidligere en bitteliten fiskerlandsby på en tidevannsøy. I dag huser den vakre øya et av Montenegros flotteste luksushotell, og bare hotellets gjester har adgang. Dersom du ikke har lommebok til å overnatte kan du besøke en av de to offentlige strendene som ligger på hver sin side av broen som går ut til øya. Her kan du leie solsenger og parasoller. Det går buss fra Budva til Sveti Stefan, og turen tar rundt en halvtime.

Hotell i Sveti Stefan her…

Kotor

Vakre Kotor ligger innerst i den billedskjønne Kotor-bukten som er kjent for å være Europas sydligste fjord. Kotor er på UNESCOs verdensarvliste, og det største trekkplastret er festningen fra middelalderen som ligger på toppen av et fjell og byr på en imponerende utsikt.

Byen er full av tradisjoner og historie, og kalles ofte Mini-Dubrovnik på grunn av de massive bymurene, de trange smugene og mange murhusene. Nedenfor gamlebyen ligger marinaen hvor store yachter og cruiseskip legger til med passasjerer på dagsbesøk. Kotor passer både for barnefamilier og for deg som reiser uten barn.

Hotell i Kotor her…

Montenegro – Perast

Perast

Noen kilometer nord for Kotor ligger den søvnige, idylliske UNESCO-byen Perast. Landsbyen består av en hovedgate som går langs havnen, noen få spisesteder og en vakker gamleby. Her finner du også den mye omtalt kirken «Our Lady of The Rocks», som er bygd på en kunstig øy utenfor havnen. Perast passer for deg som vil ha det stille og rolig i ferien, og det anbefales å ha leiebil.

Hotell i Perast her…

Petrovac

Petrovacer en rolig, sjarmerende fiskerlandsby som ligger vakkert til mellom høye fjell og grønnkledde åssider. Småbyen har en nydelig strandlinje ut mot Adriaterhavet, og det er på stranden du best nyter feriedagene her. Her kan du sole deg, bade og spise på en av restaurantene som ligger ved strandpromenaden. Rett utenfor ligger to små klippeøyer du kan besøke ved å padle dit med kajakk. Petrovac passer veldig bra for barnefamilier og for deg som vil ha en stille og rolig ferie. Dersom du vil ha mer liv og røre ligger livlige Budva bare en halvtimes kjøretur unna.

Hotell i Petrovac her…

Mange flyr til Dubrovnik i Kroatia når de skal besøke Montenegro – og har en bedre routing enn Tivat.

Flybilletter til Dubrovnik…

Flybilletter til Tivat her…

Hoteller i Montenegro her…

Priseksempler pakkereiser (fly+hotell) til Montenegro

Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer
Montenegro     netter     Se mer