Søk reise
Her får du mye for pengene

Her får du mye for pengene

Sol og strandliv er selvsagte kriterier når nordmenn planlegger sommerferien, men nest etter dette kommer prisnivå og valuta for pengene. Hvilke reisemål utpeker seg for deg som er ute etter å få mest igjen for pengene når du er på ferie? På restplass.no finner du oversikt over alle flyselskaper, hoteller og turoperatører hvor det er billigst å reise, men hvor er det egentlig billigst å være på ferie?
Forex Bank i Sverige har utarbeidet en ferie indeks for 2016 på bakgrunn av typiske utgifter som en hotellovernatting, en taxitur, et restaurantbesøk, en øl, en cappuccino etc. Norsk og svensk krone har tilnærmet lik verdi. 75 land er med i ferie indeksen, og flere av disse er reisemål mange nordmenn besøker i sommerferien. Billigst ut kommer Makedonia (indeks 39), og nederst på listen finner vi Monaco (indeks 164). Til sammenligning ligger Norge på indeks 100. Vi har følgende utvalgte reisemål hvor du får mye for pengene:
Bulgaria indeks 46, Portugal indeks 57, Kypros indeks 59, Tyrkia indeks 59 og Kroatia indeks 65.
Les mer om disse reisemål lenger ned.

Se priseksempler, du endrer enkelt søkekriterier etter du har klikket på «SE MER»

Bulgaria     netter     Se mer
Bulgaria     netter     Se mer
Algarve     netter     Se mer
Algarve     netter     Se mer
Kypros     netter     Se mer
Kypros     netter     Se mer
Tyrkia     netter     Se mer
Tyrkia     netter     Se mer
Kroatia     netter     Se mer
Kroatia     netter     Se mer

Bulgaria: Indeks 46
Bulgaria kan by på kilometerlange sandstrender, vakker natur, fest og moro, samt et solsikkert sommerklima. Prisnivået er meget gunstig, så her kan du være sikker på at du får mye for pengene. Bulgaria forener kultur og tradisjon med modernitet og turisme. Landet er fortsatt et av de billigste i regionen, og lokker stadig flere nordmenn. Bo i middelalderbyen Nessebar, spaser rundt i vakre omgivelser eller plask rundt i havet på den langgrunne stranden i familiefavoritten Albena eller Sunny Beach. Valgmulighetene er mange.

 ————————
Portugal: Indeks 57
Portugal har mange utmerkede strender, og især Algarvekysten er kjent for milevis med gylden sand kun avbrutt av små og store klippeformasjoner. Dette er et av Europas mest solsikre områder med over 300 soldager i året. På sommeren skinner solen og det dypblå Atlanterhavet inviterer til både surfing og bading. Besøk Albufeira, den vakre hvite byen på kalksteinsklippene, et yndet feriested siden 70-tallet og er den største feriebyen på Algarvekysten. Her finner du noen av de beste strendene og et stort utvalg av barer, restauranter og butikker.
————————
Kypros: Indeks 59
Kypros er det 20 grader allerede i mars, middelhavssjarm og lave priser. Denne øya har alt frosne nordmenn trenger for en tidlig sommerferie. Denne solfylte øya har en av de lengste badesesongene i Middelhavet. Her finnes både familievennlige feriebyer med langgrunne strender, og livlige områder der ungdommen kan feste seg igjennom sommernettene. Aller billigst er det om du reiser utenfor høysesong i juli og august. Sjekk ut Fig Tree Bay med avslappende atmosfære, langgrunne strender, koselige tavernaer og mange bra restauranter. Perfekt for barnefamilier.

————————

Kroatia: Indeks 65

Flere av oss har fått øynene opp for vakre Kroatia. Krystallklart vann, grønne furutrær og mange små, pittoreske landsbyene gjør Kroatia til det perfekte sted for deg som ønsker en autentisk ferie langt unna masseturisme og turistmaskiner. Langs den kroatiske kysten er det mer enn 1100 små og store øyer, bebodde som ubebodde og veldig vakre. Besøk fantastiske Hvar! Kjendiser, luksusyachter og krystallklart vann og en av Kroatias mest populære øyer. Her trives du som liker å feste, seile og som liker kjendiser og det glamorøse liv.Ved Brac ligger en av Europas mest fotograferte strender, Zlatni Rat, med hvit steinstrand og turkis hav.

————————-
Tyrkia: Indeks 59
At prisnivået i Tyrkia er lavt er en kjent sak. Her kan du unne deg en ekstra hotellstjerne og kanskje også all inclusive under ferien til en svært hyggelig penge. Tyrkia er særlig barnefamiliens favoritt takket være de mange flotte hotellkompleksene med fasiliteter man bare kan drømme om. Alanya er et av de mest populære reisemålene for oss nordmenn. Byen har alt fra en stekende het sol til kilometerlange strender og gode dykkemuligheter. Best av alt, veldig lave priser. Uansett om du er ute etter et flott hotell med alle tenkelige fasiliteter eller et hyggelig lite hotell ved stranden, så finner du det i Tyrkia.
————————-