Søk reise
Ferie på Fuerteventura

Ferie på Fuerteventura

Den nest største av Kanariøyene er Fuerteventura men fortsatt relativt uoppdaget. Denne øya har klart å beholde sin usjenerthet, og kan skimte med milelange strender hvor du garantert slipper å ligge tett.

På Fuerteventura kan du surfe, og øya er kjent for sine hotspots med ypperlige bølger. På grunn av den golde topografien blåser det alltid en bris som holder temperaturen på et behagelig nivå.

Om du bor i populære Corralejo, familiefavoritten Jandia eller romantiske Costa Calma vil du garantert falle for Fuerteventuras tilbakelenthet, avslappede atmosfære og de sterke fargene på natur og sjø.

Du som søker postkort-strender og turkist vann reiser til Fuenteventura, eller som ønsker en avveksling fra de mer tradisjonelle Kanariøyene. På Fuerteventura er det lite sansynlig du terffer på naboen!

Flybilletter Fuerteventura…

Hotell Fuerteventura…

Se priseksempler nedenfor på pakkereise (fly+hotell). Du endrer enkelt reise dato, antall personer, antall dager etc etter du har klikket “SE MER”

Reise til Fuerteventura

Fuerteventura     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer
Fuerteventura     netter     Se mer

Solsenger og strand på Fuerteventura

Mer om Fuerteventura

Historie

Det antas at de første menneskene som bosatte seg her kom fra Nord-Afrika. Mahoreros, som de ble kalt, bodde i grotter og underjordiske huler. Ordet Maho er fremdeles i bruk i dag for å skille øyas ulike folkeslag. Fram til i dag har øya vært okkupert av både franske, portugisiske og til sist spanske erobrere, og i dag er øya en del av Kanariøyene innunder provinsen Las Palmas.

Fuerteventura fikk flyplass på 1940-tallet, og turismen topk for alvor av på midten av 60-tallet.

Klima

Behagelig temperatur hele året, med et årlig gjennomsnitt på 20,5°C. Fuerteventura kalles ofte Øya med evig vår. Fuerteventura har høysesong fra november til april, men kan besøkes hele året. På grunn av sin nærhet til det afrikanske kontinentet og Sahara, kan øya i blant rammes av sandstormer som gir dårlig sikt og et fint støv legger seg på alle flater. Eksotisk men helt ufarlig.

Fuerteventura kalles solen og vindens øy, og som navnet tilsier; her er det ofte en bris, men også mye sol.

Strender

Corralejo: Et av øyas mest populære områder. Her ligger den nesten 10 km lange Playa Grande, med finkornet og hvit sand.
Esmeralda: Som navnet tilsier; en forføreende strand. her er vannet rolig og fargespekteret er fra lys turkis til dypblått. Vakkert!
La Concha: Kritthvit, nesten korallfarget og melen sand, azurblått vann. Den er kun 200 m lang, men er du heldig kan du ofte nyte stranden helt alene.

Ajuy: Svart vulkansand, røff sjø og Atlanterhavet på sitt råeste. Ikke for bading, men en populær utflukt som gir flotte bilder!

Shopping

Hovedgatene i Corralejo er øyas beste shoppingområde. Her finnes turistbutikker og merkebutikker, kjedebutikker og lokale utsalg på rekke og rad. I Puerto del Rosario kan du besøke lokale butikker med håndverk, skinn, vesker og andre lokale produkter. Her er det fortsatt siesta hver dag, så kom tidlig eller sent, ikke midt på dagen. Populære suvenirer fra Fuerteventura er olivenolje, krydder, håndlagde smykker og treutskjæringer.

Opplevelser

På Fuerteventura er det strendene som er hovedattraksjonen. Milevis med finkornede kritthvite strender lokker turister fra hele verden. Windsurfing og kiting er også populært, og øya har flere sports-hoteller med et stort utvalg av aktiviteter. I tillegg er båtturer rundt øya populært, samt utflukter til den lile øya Los Lobos. Fuertebentura har også en dyrepark (Oasis Park) der du kan oppleve dyreshow og hilse på noen av dyrene.