Søk reise
Opplev spania

Opplev spania

Tenk deg en helt unik måte å oppleve Spania på, med tog som fremkomstmiddel, med behagelig fart og ekstraordinære omgivelser. Fra luksustoget El Transcantábrico har du orkesterplass til Nord-Spanias storslagne natur og om bord det rullende palasset Al Andalus i Sør-Spania kan du nyte storslåtte kristne, mauriske og jødiske byggverk og monumenter i Andalucia. Kort sagt, en magisk opplevelse på skinner.

Ønsker du å slå to fluer i en smekk og er glad i høyere tempo? Hva med en storbyferie til én av Spanias mest trendy storbyer som Málaga, Madrid, Valencia, Barcelona, Sevilla eller San Sebastian?

Drømmer du å oppleve Spania? Delta i konkurransen vår, og du kan bli den heldige vinneren av en reise til Spania til en verdi av 10.000 kr. Klikk her…

 

Málaga – byen for jetsettere.

Kunstbyen Málaga, som også er én av Spanias viktigste cruisehavner, er et must for alle kulturinteresserte med museene Picasso, Carmen Thyssen og Centre Pompidou i spissen. Sulten? Bli med på en tapastur og spis deg gjennom Malaga.

Drømmer du om femstjerners luksus, museer i verdensklasse og shopping?

Da er trendy Madrid byen for deg. Den spanske hovedstaden er et matmekka, så her er det bare å velge mellom Michelin-stjerner, matmarkeder i verdensklasse eller «ir de tapeo», som betyr å gå fra bar til bar og smake på hvert steds spesielle signaturtapas. Madrid er også kjent som Europas kulturhovedstad. Utelivet er fantastisk og de hippeste stedene for å se-og-bli-sett er takterrassene. Shopping? I Madrid venter alt fra spanske designere til avantgarde og de nye trendene.

Frister det med nydelige bystrender, deilig spa og kontrastfull arkitektur?

Da er Valencia svaret. Kun 90 min med lyntog fra den spanske hovedstaden til guddommelig vakre Valencia! Byen som fremstår som et herlig sammensurium av fortidens spor og futuristiske bygninger med Kunst- og Vitenskapsbyen i spissen. Matinteressert? Valencia er fødestedet til Spanias nasjonalrett paella, så kom og smak på de mange lokale variantene! Med gode shoppingmuligheter og nydelige bystrender ligger alt til rette for den perfekte storbyferie.

Barcelona – byen som har noe for enhver smak.

Barcelona bugner av unike opplevelser. Smak på innovative retter på én av byens mange Michelin-restauranter, og finn indre ro i middelalderbyens gater og eksklusive butikker. Eller hva med cava-smaking akkompagnert av tapas-kurs på en av de mange bodegaene som ligger som perler på en snor i cava´ens vugge Sant Sadurni d´Anoia, kun 30 min fra Barcelona?

Er gastro-ruter, flamenco og velgjørende spabehandlinger noe for deg?

Da anbefaler vi Sevilla. I Sevilla kjenner man virkelig blodet bruse, ikke minst på grunn av den fyrrige flamencoen som er så viktig for kulturen her. Og hva er vel en bedre start, eller avslutning på turen, enn en helsebringende og velgjørende behandling på én av de mange kurbadene og arabiske badene – hamman?

På jakt etter den perfekte kombinasjon av aktiv ferie, utsøkte matopplevelser og bystrand?

Da er svaret San Sebastian, som er Europeisk kulturby i år. Smak på den lokale tapas-varianten, pintxos, som er kunstneriske småretter som garantert gir vann i munnen. Eller hva med å prøve vinterapi i Nord-Spania, avslappende for både kropp og sjel? Etter alle matopplevelsene, er det perfekt å tilbringe ettermiddagene på La Concha, stranden som ligger midt i byen.

Les mer om de spanske storbyene her…

Storby – pakkereiser til Spania

Malaga     netter     Se mer
Madrid     netter     Se mer
Valencia     netter     Se mer
Barcelona     netter     Se mer
Sevilla     netter     Se mer
San Sebastian     netter     Se mer

Pakkereiser til Middelhavsperlene i Spania

Mallorca     netter     Se mer
Menorca     netter     Se mer
Ibiza     netter     Se mer
Formentera     netter     Se mer

Pakkereiser til Kanariøyene

Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer
Kanariøyene     netter     Se mer

Avslappende dager på stranden under den varmende solen!

Drømmer du om avslappende dager på stranden hvor du kan nyte den varmende solen? Spanias 686 blått flagg-strender danner den perfekte rammen.

Middelhavsperlene Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera er et paradis for deg som liker å være i aktivitet. Her finner du den perfekte kombinasjon av behagelige temperaturer året rundt, kultur, lokale delikatesser, tema-ruter og storslått natur. Hva med et yoga-kurs på stranden på Ibiza eller å stifte nærmere bekjentskap med det ukjente Ibiza via de såkalte BTT-sykkelrutene? Eller hva med en fottur i det majestetiske kultur- og naturlandskapet Sierra de Tramuntana på Mallorca? Visste du at Formentera er et paradis for alle som er glad i vannsport, spesielt dykking? Vannet her er så klart som drikkevann takket være sjøgresset Poseidonia.

Uavhengig av hva valget faller på, ønsker du å kombinere et besøk til flere av øyene, så er øyhopping mellom Middelhavsperlene en av mulighetene. Det går innenriksfly mellom de tre største øyene, Mallorca, Menorca og Ibiza. Frister det med litt mer vind i håret og en båttur på Middelhavet, anbefales det å ta båt.

Hvor godt kjenner du egentlig Kanariøyene?

I tillegg til å være et helårsreisemål med herlige 24 grader i gjennomsnitt i august og 20 grader i gjennomsnitt om vinteren, kan du nyte spennende opplevelser i et landskap kjennetegnet av vulkaner, tusenårsskoger, paradislignende strender, sanddyner, dramatiske klippevegger, naturlige havbasseng, fossefall, rikt maritimt liv og en beskyttet himmel som til sammen danner et av verdens mest verdifulle økosystemer. Den perfekte rammen for deg som liker å utfordre egne grenser, uansett nivå. Enten du foretrekker å løpe, sykle, hoppe, fly eller klatre, eller bare komme vekk fra hverdagens jag og mas. Eller hva med en guidet stjernetur om natten, spennende for store og små. Bli med på en gastronomisk reise og smak på øyenes lokale delikatesser. Kanariøyene er garantert underholdende, både dag og natt. Begynn med en bedre middag, fortsett med en drink under åpen himmel… og husk, natten er enda ung!

Les mer om sol & bad i Spania her

Flybilletter bestilles via vår samarbeidspartner SOLFAKTOR