En helt fantastisk storbyferie

En helt fantastisk storbyferie

Publisert: 2024-04-29 - Oppdatert: 2024-04-29

– som du mest sannsynlig har råd til

Denne våren er det kort avstand mellom ‘ganske bra’ og ‘helt fantastisk’ standard, i de hyggeligste byene i Europa. Det er nemlig sånn at akkurat nå koster det svært lite å oppgradere hotellstandarden fra mellomklasse til luksus.

De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell storbyer i Europa

Fargerike bygninger i gamlebyen i Riga
Fargerike bygninger i gamlebyen i Riga

Gdansk og Riga

– de sjarmerende byene ved Østersjøen

Det er ikke bare den korte flyturen som gjør at vi strømmer til Gdansk og Riga. Byene er billige også. Her spiser man nemlig nydelige måltider på flotte restauranter uten at det koster mer enn å handle matvarer i butikken hjemme. Pluss at begge byene har svært sjarmerende gamlebyer, og er det noe vi er glad i så er det akkurat det.

Vil du oppgradere standarden på hotellet fra 3 stjerner til 5 stjerners luksus koster det for øyeblikket ikke mer enn et par hundrelapper.

De beste tilbudene på pakkereiser til Gdansk og Riga

Barcelona har flere fantastiske strender midt i byen
Barcelona har flere fantastiske strender midt i byen

Barcelona

– byen du kan bade i

Barcelona er storbyen med de flott strendene. Det er nesten synd at byen i seg selv er så spennende at det sjelden blir tid til å stikke på stranda. 

Akkurat nå koster det nesten ingenting ekstra å oppgradere hotellstandarden fra 3 stjerner til 4 stjerner. Vil du leve som en lord i 5 stjerners luksus, kreves et hopp med mer fraspark. Men hvem vet, kanskje er det verdt det?

De beste tilbudene på pakkereiser til Barcelona

Amfiteateret ved Akropolis, Athen
Amfiteateret ved Akropolis, Athen

Athen

– det er nå det gjelder

Akkurat nå og i noen uker fremover er Athen perfekt. Klimaet er varmt nok til at du kan rusle gatelangs, sitte på fortauskafeer, oppleve Akropolis, Plaka, gatekunst og markeder. Midt på sommeren er det for varmt.

For øyeblikket er det omtrent samme pris for et hotell med 4 stjerner som et med 3 stjerner. Vil du flotte deg enda mer er det et forholdsvis kort hopp opp til 5 stjerners luksus.

De beste tilbudene på pakkereiser til Athen

Piazza della Rotonda er den hyggelige plassen ved Pantheon. Et perfekt sted for å nyte en herlig italiensk iskrem.
Piazza della Rotonda er den hyggelige plassen ved Pantheon. Et perfekt sted for å nyte en herlig italiensk iskrem.

Roma

– den evige byen med den beste maten

Roma er cappuccino, campari og fluffy bakverk. Det er silkemyk pasta og steinovnsbakt pizza og minst en ‘gelato’ om dagen. Enda godt at Roma er en by man helst opplever til fots, på vandring mellom ruiner, historie, fontener, kunst og kultur.

Nå får du 4 stjerners hotell til samme pris som 3 stjerner. Mye mulig at et hopp opp til 5 stjerners luksus er overkommelig også.

De beste tilbudene på pakkereiser til Roma