Portugal

Portugal

Publisert: 2024-04-08 - Oppdatert: 2024-04-08

– å legge ferien til Atlanterhavskysten kan være en god idé.

Middelhavet spås en ekstra varm sommer, derfor kan Portugal være et svært godt alternativ. Den lange Atlanterhavskysten sørger nemlig for at det alltid finnes en herlig, forfriskende bris fra havet.

Vi på restplass.no elsker Portugal. At landet går for å være et av de billigste å feriere i – i den vestlige delen av Europa, er en hyggelig bonus.

Denne våren og sommeren går det direktefly flere ganger i uka til Algarvekysten i sør, Lisboa på midten og Porto i nord.

De beste tilbudene på pakkereiser med fly og hotell til Portugal

Albufeira er bare en av mange vakre byer på Algarvekysten
Albufeira er bare en av mange vakre byer på Algarvekysten

Algarvekysten

– strender, strender, strender…

Algarve-kysten er en uendelig rekke vakre strender, omringet av oransje-fargede klipper og landsbyer med hvite hus. Synes du fersk fisk, olivenolje og perlende, lokal vin høres fristende ut? Er du nysgjerrig på surfing, og kunne du tenke deg å gå flotte turer langs klippene og havet? Eller vil du bare sørge for at pulsen senker seg og forblir lav hele ferien? 

Da har du kommet til rett sted!

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Algarve-kysten

Fargerike, sjarmerende Lisboa er en av de vakreste hovedstedene i Europa.
Fargerike, sjarmerende Lisboa er en av de vakreste hovedstedene i Europa.

Lisboa-kysten

– byliv, strandliv, byliv, strandliv…?

Hvorfor velge når du kan få begge deler. Reiser du til Lisboa er valgets kvaler en saga blott. Her er det nemlig null problem å kombinere alt du elsker:

Bor du i Lisboa kan du ta dagsturer til strendene som ligger en svipptur med lokaltoget utenfor byen. Eller du kan snu på det og bo i Estoril eller Cascais og dra så ofte du vil til den vakreste hovedstaden vi vet om.

P.S. Lokaltoget har avgang fra Cais do Sodre i Lisboa, som er en av bydelene det absolutt er verdt å bli kjent med.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Lisboa-kysten

Porto er en herlig, fargerik blanding av gammelt og nytt.
Porto er en herlig, fargerik blanding av gammelt og nytt.

Porto

– portvin og Pastéis de Nata

Du kan ikke dra til Porto uten å smake portvin. Det samme gjelder den klassiske, søte kaken med deilig krem – som helst skal spises rett fra ovnen, mens den fortsatt er lunken.

Porto er den nest største byen i Portugal, delt i to av elven Douro og minst like vakker som hovedstaden. Byen har vært i kraftig medvind de siste årene. Nye utesteder, hoteller og butikker dukker stadig opp, samtidig som «gamle» Porto er minst like sjarmerende som før. 

Fra nå og utover sommeren flytter restauranter og barer ut på gaten og byen blir enda mer sjarmerende. Skulle det friste med et bad i Atlanterhavet er det null problem og kort vei til stranda.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Porto