Spanias uimotståelige øyer

Spanias uimotståelige øyer

Publisert: 2024-02-27 - Oppdatert: 2024-02-27

Balearene og Kanariøyene

På vinteren er det ingenting som slår Kanariøyene og på sommeren er det Balearene med Mallorca i spissen, som har en nærmest udødelig tiltrekningskraft på oss, uansett om vi jakter på de siste trendene eller ønsker oss en god, gammeldags Syden-ferie med alt det innebærer. 

De beste tilbudene på pakkereiser til Balearene og Kanariøyene

Cala des Moro er bare en lang rekke vakre badebukter på Mallorca
Cala des Moro er bare en lang rekke vakre badebukter på Mallorca

Mallorca

Dronningen av Middelhavet

Den oppadgående Mallorca-kurven starter allerede tidlig på våren. Da er det Palma by som lokker flest, og de som ikke vil bo inne i selve byen velger gjerne å bo ved en av strendene rett utenfor, i Playa de PalmaCan Pastilla eller Illetas

Nærmere sommeren, og særlig i skoleferien når barnefamiliene skal på tur, er det Alcudia og Can Picafort nord på øya, eller Cala Bona og Cala d’Or på østkysten som er i vinden. 

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Mallorca

Ibiza by er den sjarmerende, trendy hovedstaden på Ibiza
Ibiza by er den sjarmerende, trendy hovedstaden på Ibiza

Ibiza, Formentera og Menorca

party, strender og trender

Ibiza er party-øya med de hotteste nattklubbene og beste dj’ene i verden. Pluss mye mer. For du skal ikke langt utenfor partysonen i Playa d’en Bossa eller San Antonio før du opplever en helt annen stemning som er både fredelig og svært innbydende.

Formentera ligger en kort båttur fra Ibiza. Strendene minner om Karibien og stemningen er herlig ‘laid back’. De fleste kommer hit på dagsutflukt fra Ibiza – og blir værende. For har du først kommet hit har du mest sannsynlig lyst å bli litt lengre enn planlagt, så husk å ta med tannbørsten…

Menorca er lillesøsteren som ikke har havnet på det samme trendbarometeret som de andre Baleariske øyene. Hvertfall ikke riktig ennå. Men ikke vent for lenge, plutselig er det kamp om solsengene også her.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Ibiza og Menorca

Solnedgang over Mascadalen på Tenerife
Solnedgang over Mascadalen på Tenerife

Kanariøyene

Vinterparadiset som er best på sommeren

Om noen uker er vinteren over for denne gang. Det er heldigvis ikke sesongen på Kanariøyene

Det som er ekstra behagelig med sommeren på Gran Canaria og Tenerife er at temperaturen er jevn og akkurat passe – hele tiden. Det blir aldri for varmt. Det sørger den flotte beliggenheten ute i Atlanterhavet for. Og med færre tursiter på øyene er sommerfølelsen ekstra idyllisk.

De beste prisene på pakkereiser med fly og hotell til Kanariøyene