Vakre øyer i Hellas og Kroatia

Vakre øyer i Hellas og Kroatia

Publisert: 2024-05-27 - Oppdatert: 2024-05-27

Skaff deg en favorittøy – og dra dit så ofte du kan!

Hellas og Kroatia har noe viktig til felles. De har øyer! Det er hundrevis av dem, og livet er for kort for å oppleve alle sammen – så finn deg en du liker ekstra godt og vær trofast mot den.

Her er noen øyer det er lett å reise til i sommer:

De beste tilbudene på pakkereiser til Hellas og Kroatia

Agia Pelagia på Kreta
Agia Pelagia på Kreta

Kreta, Rhodos og Symi

– mer enn bare en gresk flørt

Familier trives godt der livet er enkelt og alt er lett tilgjengelig. Sånn er det på Kreta, særlig om du velger reisemål som RethymnonPlataniasAgia Marina eller et av de mindre stedene langs kysten. 

Det samme gjelder Rhodos. Øya er høyt elsket av hele flokken. Og som en ekstra, liten bonus: vakre, lille Symi med de pastellfargede husene ligger bare en kort båttur unna.

Her snakker vi om muligheten for livslang kjærlighet!

De beste tilbudene på pakkereiser til Kreta, Rhodos og Symi

Milos med sine karakteristiske klippeformasjoner og vakre hus helt nede i vannkanten. Populært blandt interiør- og motebevisste fra hele verden.
Milos med sine karakteristiske klippeformasjoner og vakre hus helt nede i vannkanten. Populært blandt interiør- og motebevisste fra hele verden.

De små greske øyene

– med uendelige valgmuligheter

Du har garantert sett bilder fra Santorini. Øya med de hvite husene og blå kuplene i en bratt skråning mot havet.

En av de fine tingene med Santorini er at du ikke trenger å tilbringe hele ferien her selv om du reiser hit. Øya har nemlig supre båtforbindelser til andre små øyer i Kykladene, som f.eks. velkjente Naxos og Paros. Eller trendy Milos og Mykonos. Eller hva med Amorgos, øya fra kult-filmen Det Store Blå?

Det går direktefly til mange små greske øyer i sommer, bl.a. KorfuKosKefaloniaSamosSkiathos og Zakynthos.

De beste tilbudene på pakkereiser til små greske øyer

Kroatia er som skapt for øyhopping
Kroatia er som skapt for øyhopping

Kroatias skjærgård

– som skapt for øyhopping 

Den kroatiske skjærgården er en uendelig vakker blanding av alt fra bittesmå, ubebodde øyer til øyer med livlige byer og massevis av badebukter. De største og mest populære øyene er HvarBracKorkula og Krk.

Det går direktefly flere ganger i uken til Pula (på Istria-halvøya), Split og Dubrovnik. Uansett hvor du drar har du skjærgården rett utenfor døra. 

De beste tilbudene på pakkereiser til Kroatia