Bilde av Athen

Athen

Athen er en sjarmerende storby, som byr på en rik og spennende historie som går flere tusen år tilbake i tid. I tillegg er Athen en moderne by med fortauskafeer, restauranter, barer og et pulserende uteliv.

Beliggenhet

Athen ligger på halvøya Attika og er omringet av fjellene Ymmytos, Pendeli og Parnitha, og Saronic gulfen. En spasertur i det historiske trianglet Plaka, Thission, Psyri som er det gamle nabolaget, gir deg en følelse av å være flere tusen år tilbake i tid. Atmosfære i denne delen av Athen er spesiell og ganske annerledes enn i den mer moderne delen av Athen som består av lukseriøse kjøpesentre og restauranter.

Gammelt og nytt, historie og moderne tid

Eldste bosetning spores tilbake til ca 5000 år før Kristus, og er det er et sted du absolutt må besøke når du er i Athen så er det er selvsagt Acropolis, som er det viktigste monumentet fra gammel tid av som finnes i vår del av verden. Lett å finne frem dit er det ogsåder den ligger like over gamlebyen Plaka. Akropolis er et lite fjell på 150 meter over havet som består av en rekke forskjellige byggverk, med Parthenon som er det mest kjente. Severdighetene ligger forøvrig ganske nære hverandre i Athen, så det er en fin by å spasere i. Dionysos-teateret er også verdt et besøk og her er nok av museer og antikk greksk kunst og kultur.

Byen er også senter for vitenskap og finans, og har en allsidig industri og en betydelig turisme. Athen hadde OL i 2004, og ble pusset opp i forkant av begivenheten.

Shopping og mat

Det meste av butikker ligger i gangavstand fra sentrum. Rundt Syntagmaplassen vil du finne alt fra grønsakselgere til motehus med Dior og Chanel. Markedsgaten Monastiraki frister med antikviteter, tepper, skultturer, smykker og mye mer. I Kolaki ligger motebutikkene på rekke og rad og i den gamle bydelen Plaka ligger en populær mathall.

Utvalget av restauranter og spisesteder er stort. På de lokale stedene kan du nyte greske delikatesser som moussaka, souvlaki og tzatziki og vil du ha noe annet en dag finnes det internasjonale restauranter i alle prisklasser og fra de fleste verdenshjørner.

Athens Riviera

Den beste tiden på året å besøke Athen er på gjerne på våren eller på høsten. Sommeren kan bli i varmeste laget. Vintrene i er livlige og gir deg en helt annen opplevelse, og med tanke på at sola skinner de fleste dagene kan dette også være en fin tid for å besøke byen. Det er også mye billigere overnattingsmuligheter i Athen i vinterhalvåret. Er du her på sommeren er det absolutt fristende å ta lokaltåget ut til badebyene langs rivieraen. Det tar ikke lang tid, og kan være et herlig pusterom fra heten som ofte er inne i byen midt på sommeren.

Søk etter reiser til Athen

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Athen:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 13°C 6°C 16°C
Februar 14°C 7°C 15°C
Mars 16°C 8°C 16°C
April 20°C 12°C 16°C
Mai 25°C 15°C 19°C
Juni 30°C 20°C 23°C
Juli 33°C 22°C 26°C
August 32°C 22°C 27°C
September 29°C 19°C 25°C
Oktober 23°C 15°C 23°C
November 19°C 11°C 20°C
Desember 15°C 8°C 17°C

Prognose for Athen:

Fly + Hotell

Piraeus ★★★ 3n 3 414,-

Søk etter reiser til Athen

Kart

Athens

Andre reisemål