Las Canteras stranden ligger midt i hovedstaden Las Palmas

Las Canteras stranden ligger midt i hovedstaden Las Palmas

Las Palmas by

Las Palmas by er en herlig blanding av spennende storbyliv, en vakker gamleby, en flott sandstrand midt i byen, en nydelig strandpromenade, et fantastisk bredt shoppingtilbud og mengder av restauranter, barer og utesteder.

Er du av den sporty typen er det massevis av tilbud for deg også, som f.eks. sandvolleyball, bølgesurfing, fotturer og sykkelturer.

Strand

Las Palmas er provinshovedstaden på Gran Canaria, og et meget populært reisemål for frosne nordboere. Stranden som ligger midt i byen heter Las Canteras og er et herlig samlingssted. Den er ca. 4 kilometer lang og svært velholdt og ren. I den nordligste enden holder bølgesurferene til, lengre sydover er det en fin blanding av soltilbedere og de som gjerne tar en liten svømmetur eller bare en avkjølende liten dukkert. Ovenfor stranden er det en meget fin strandpromenade som er populær både til sakte spaserturer og litt raskere joggeturer. Langs promenaden ligger det kaféer, barer og restauranter.  

Shopping

Shoppingmulighetene på Las Palmas er de beste på Kanariøyene. Spesielt rundt gågaten Triana finner du svært mange spennende butikker. Her finner du siste mote og designerbutikker i fin blanding med lokale funn og antikviteter. Kjøpesenteret El Corte Inglés har også bra utvalg moteklær, sko og matvarer. Prisnivået i Las Palmas er ofte rimeligere enn det du finner i turiststedene på sydsiden av Gran Canaria.

Restauranter og uteliv

Utelivet i Las Palmas er stort og variert. Her er mengder av tapasbarer, restauranter, diskotek og dansesteder med levende musikk. Spesielt i området rundt stranden Las Canteras og rundt Catalinaparken ikke langt fra havnen og stranden er det også et stort tilbud av utesteder og restauranter. Det er bra folkeliv også i området rundt torget, og har du flaks får du kanskje med deg gratis underholdning fra den store scenen. Restauranter finnes i alle prisklasser og maten er alt fra lokale tapasbarer, gode fiskerestauranter og elegante restauranter med internasjonal meny. Besøker du Las Palmas i februar får du oppleve det store Karnevalet i byen. Det forvandler hele Las Palmas til en festplass. Kle deg opp og bli med!

Den gamle bydelen Barrio de Vegueta er absolutt verd å besøke. Her er smale hyggelige gater og vakre murhus fra kolonitiden i Las Palmas. Katedralen Santa Ana ligger midt i Vegueta og er lett å få øye på. Columbus museet ligger også i Las Palmas, i en bygning fra 1400 tallet.

Voksne, ungdommer, barnefamilier

Las Palmas by er en by passer for de fleste. Her finnes hoteller og leiligheter i alle prisklasser og som oppfyller de fleste behov. Det er også svært enkelt å komme rundt på dagsturer til andre deler av øya fra Las Palmas, enten med lokal buss eller med leiebil.

Søk etter reiser til Las Palmas by

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Las Palmas by:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 19°C 15°C 21°C
Februar 19°C 15°C 20°C
Mars 20°C 15°C 19°C
April 20°C 16°C 20°C
Mai 21°C 17°C 20°C
Juni 23°C 19°C 21°C
Juli 24°C 20°C 22°C
August 25°C 21°C 23°C
September 25°C 21°C 24°C
Oktober 24°C 20°C 24°C
November 22°C 18°C 23°C
Desember 20°C 16°C 21°C

Prognose for Las Palmas by:

Andre reisemål