Kizil Kule eller Det røde tårnet i Alanya

Kizil Kule eller Det røde tårnet i Alanya

Alanya

Alanya er det største og mest besøkte stedet på den tyrkiske rivieraen, og selv om byen tiltrekker seg store mengder turister er byen mye mer enn ett feriested. Dette er en by hvor du også opplever den vanlige hverdagen med fargerike markeder, barn på vei til skolen og høylytte diskusjoner på gatehjørnerne.

Her er det mange souvenirbutikker men desto fler lokale små og store butikker med matvarer, klær og alt annet man trenger i livet. Alanya er en god miks mellom stolt historisk arv, vakker natur, byliv og sprudlende ferie- og turistliv. 

Sol, bad og flotte strender

Alanya har to store, flotte sandstrender adskilt med en odde der det troner en middelalderborg fra 1200-tallet. Denne odden deler byen i en vestre og en østre del. I østre bydel finner du sentrum med havnen og selve bykjernen. På den vestre delen finner du blant annet dryppsteinsgrottene, Damlatas, som er vel verd et besøk. Det er god plass på stranden uansett om du velger Kleopatrastranden eller den østre stranden. Vannet er krystallklart, sanden er finkornet og innbydende og alt hva du måtte ønske av mat, drikke inkludert annen komfort er tilgjengelig.

Restauranter og fornøyelsesliv

Både restaurantutvalget og fornøyelseslivet i Alanya er stort og variert. Her finnes massevis av restauranter med lokal mat og vil du heller ha internasjonal meny finner du det også. Her er alt fra små, enkle lokale spisesteder til de beste restaurantene du kan tenke deg. Rusler du gatelangs i byen vil du kunne finne lokale kaféer hvor menyen kun er på tyrkisk, om det i det hele tatt finnes en meny, for klientellet er stort sett stamgjester og alle vet uansett hva som finnes å spise og drikke. Her i Alanya finner du denne kystens største utvalg av fornøyelser og natteliv, og om du vil kan du gå rett fra stranden, til restauranten og videre til nattklubben hvor du danser frem til sola står opp igjen. Stikk gjerne innom nærmeste hamam på veien, og bli kjent med en flere hundre år gammel tradisjon.

Butikker og shopping

Prisnivået i Alanya er rimelig og det finnes butikker i alle kategorier. Det kan være lurt å sette av litt ekstra tid til shoppingen for her kan du oppdage mye spennende. Stikk gjerne innom matmarkedet også, ikke minst for å beundre synet av alle de fargerike grønnsakene og den ferske fisken.

Utflukter i området

Det er svært mye å se og gjøre i området rundt Alanya. En båttur langs Manavgatelven er populært, eller hvorfor ikke bli med på en av de mange trebåtene som tilbyr hel- eller halvdagsturer med sol og bad fra båten.

Søk etter reiser til Alanya

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Alanya:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 15°C 6°C 18°C
Februar 15°C 6°C 17°C
Mars 18°C 8°C 18°C
April 21°C 11°C 18°C
Mai 25°C 15°C 22°C
Juni 30°C 19°C 26°C
Juli 34°C 22°C 29°C
August 34°C 22°C 29°C
September 31°C 19°C 28°C
Oktober 26°C 15°C 26°C
November 21°C 11°C 22°C
Desember 16°C 8°C 20°C

Prognose for Alanya:

Fly + Hotell

Vega Green Apart Otel ★★★ 7n 1 962,-
Gallion Hotel ★★ 7n 2 046,-
Belle-Ocean Apart Hotel ★★★ 7n 2 345,-
Prince ★★★ 7n 2 404,-
Nordic House Oba ★★★ 7n 2 645,-
Atak Apart ★★ 7n 2 645,-
Wasa ★★★ 4n 2 690,-
Yeniacun Lejligheder ★★★ 7n 2 745,-
Sette Serenity Hotel ★★★ 7n 2 795,-
Arsi Blue Beach Hotel ★★★★ 5n 2 835,-

Søk etter reiser til Alanya

Kart

Alanya

Andre reisemål