Bilde av Makarska-riviera

Makarska-riviera

Splitområdet er en seks mil lang og vakker kyststrekning som ligger mellom byene Split og Dubrovnik-kysten. Hele området består av mange små landsbyer hvor den største av disse byene er Makarska.

Makarska rivieraen regnes for å være en av verdens vakreste kyststrekninger med krystallklart badevann. 

Vakre strender og klart vann

Det ligger strender langs hle kysten så det burde være en enkel sak å finne en som passer for deg. Vannkvaliteten er høy og det gjennomsiktige, klare vannet kan gi deg følelsen av at du svever ovr havbunnen. De felste strendene er rullesteinstrender, noe som er et viktig bidrag til det klare vannet. Det kan være lurt å investere i et par badesko. En del strender har solstoler og parasoller til leie, men det er mange strender hvor dette ikke finnes, noe som absolutt bidrar til å gi denne kysten et sjarmerende, rent og urørt preg. Mange av strendene er omgitt av pinjeskog som gir naturlig skygge midt på dagen når sola er som varmest. Å snorkle i det klare vannet er en flott opplevelse.

Populære steder langs Makaraska-rivieraen

De mest kjente byene langs rivieraen er Makarska, Tučepi og Splitområdet, men det finnes mange flere å velge mellom. Spesielt er området rundt Brela kjent for å ha ekstra vakre strender mens Splitområdet er en livlig ferieby med fin strandpromenade, og Gradac som ligger lengst sør på Makarska-rivieraen inviterer til fotturer i naturskjønne omgivelser.

Aktiviteter

Mulighetene for å være aktiv i ferien er mange langs denne kysten. Vannsport er populært og snorkel og dykkemaske er nærmest en selvfølge i dette klare vannet. Det finnes mange flotte steder for dykking med en lang rekke arkeologiske funn langs kysten. Er du glad i fart og spenning kan du prøve deg på vannski og jetski, eller hva med vannpolo som nærmest er nasjonalsporten i Kroatia. Tennis er en annen svært populær aktivitet og det finnes tennisbaner nærmest overalt. Har du lyst å ta en tur ut til de vakre øyene i skærgården utenfor Splitområdet finnes det nok av båter som tilbyr utflukter og dagsturer.

Søk etter reiser til Makarska-riviera

Vær og klima

Prognose for Makarska-riviera:

Fly + Hotell

Makarska ★★ 7n 4 378,-
Baška Voda ★★★ 7n 4 795,-
Brela ★★★★ 7n 5 492,-
Tučepi ★★★★ 7n 5 879,-
Gradac ★★★★ 7n 9 695,-
Drvenik ★★★★ 7n 10 699,-

Søk etter reiser til Makarska-rivieraen

Kart

Makarska Rivieran

Reisemål i Makarska-riviera

Andre reisemål