Chios

Chios er Hellas femte største øy med 64 landsbyer spredt fra nord til sør. På østkysten ligger Chios by, med et yrende folkeliv og et godt utvalg av butikker

Chios er uberørt, vakker og enestående

Chios er Hellas femte største øy med 64 landsbyer spredt fra nord til sør. Øya er full av kontraster, og historien er rik og dramatisk.

I tusener av år har Chios vært en del av ”den store verden” og øya har hatt navn som ”Paradiset i Øst” og ”Duftenes øy”.

Naturen er like rik som historien. Vestkysten er uberørt og har mange vakre strender hvor du kan finne en liten bukt helt for deg selv.

På østkysten ligger hovedstaden Chios by, en hektisk handelsby med et yrende folkeliv og et godt utvalg av butikker. Nede i havnen finner du kafèer og barer tett i tett, og herfra går fergene til Athen og andre øyer.

På østkysten ligger de små turiststedene med atmosfære og trygghet uten trengsel på stranda, og i sør finner du noen av de best bevarte middelalder-landsbyene i Hellas.

I Kambos, den mest fruktbare sletten på øya, kan du vandre blant store herskapelige eiendommer fra 13-1400 tallet. Disse ble bygget av genoveserne, som hadde makten her i flere hundre år.

Chios har blitt preget av alle som har regjert her, men har også selv hentet impulser fra resten av verden. Chios er den store sjøfartsøya i Hellas. Herfra har skip seilt ut i uminnelige tider, og selve Christopher Columbus hentet mannskap til ferdene sine her.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud

n
n
n
n
n
n
n
n
Klikk her for flere alternativer

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Khios
kalender DagDag NattNatt BadBad
Jan 12°C 6°C 17°C
Feb 12°C 7°C 16°C
Mar 15°C 8°C 16°C
Apr 19°C 11°C 17°C
Mai 24°C 15°C 19°C
Jun 29°C 19°C 22°C
Jul 31°C 22°C 25°C
Aug 30°C 21°C 25°C
Sep 27°C 18°C 23°C
Okt 22°C 15°C 22°C
Nov 17°C 11°C 19°C
Des 13°C 8°C 18°C
Prognose for Khios