Riga

Riga ble grunnlagt i 1201 og er hovedstaden i Latvia. Denne sjarmerende byen er blant de billigste storbyene i Europa. Her er er det mange flotte bygninger i gotisk, barokk og klassisk stil.

Elva Daugava deler Riga i to og gamlebyen finner du på nordsiden av elva. Byen er vakker, historisk og blir stadig mer populært som weekend reisemål. Ikke bare for oss nordboere, men også for folk fra resten av verden. I gamlebyen er det fullt av små kunsthåndverks- og antikvitetsbutikker. Om sommeren er utvalget av restauranter og fortauskafeer stort, med både lokale og internasjonale spesialiteter på menyen.

Av severdigheter man bør få med seg nevnes St. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskeporten, den store markedsplassen ved jernbanestasjonen i Riga og krutt-tårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er det en fantastisk utsikt over hele byen. Gullhanen som troner på toppen av kirkespiret er blitt et symbol for Riga. En annen av Rigas store severdigheter, Domkirken, er i gotisk og romansk stil og var ferdig bygd i 1211.

Riga den største byen i Baltikum med ca 700.000 innbyggere. Prisnivået på mat, drikke og hotell er mye lavere enn i Norge. Det er god kommunikasjon i Riga og du kommer deg enkelt rundt i byen med trikker og busser. I sentrum ligger det meste i passe gåavstand, men taxi er ikke spesielt dyrt.

Det tar ca 1,5 – 2 timer å fly til Riga fra Gardermoen. Det er 1 times tidsforskjell mellom Norge og Latvia og lokal valuta er Euro.

Riga Airport (RIX) ligger ca 13 km utenfor byen. Det går busser og taxi til sentrum og reisetiden er ca 20-30 min.

Hvem passer dette reisemålet for?

Riga passer for både den yngre og eldre generasjon. Perfekt for et weekend besøk, enten det er par, venner eller et firma/kollegaer som reiser. Mye å oppleve av historie, museer, kultur, arkitektur, shopping, fornøyelser og Spa-behandlinger.

Når er det best å reise hit?

Mai til september er en fin tid å reise hit på, men det er også populært å reise i april og oktober.

Søk, sammenlign, spar! restplass.no er en av Norges ledende søkemotorer for billige reiser, både med kort tid til avreise og lengre frem i tid. Her får du de beste tilbudene fra en mengde charterselskaper, flyselskaper, hoteller og leiebilfirmaer.

Tilbud - Fly + Hotell

Rixwell Old Riga Palace ★★★★ 2n 1 122,-
Wellton Centrum Hotel & SPA ★★★★ 2n 1 158,-
Konventa Seta ★★★ 3n 1 191,-
Hotel Justus ★★★★ 2n 1 204,-
Wellton Riga Hotel and Spa ★★★★ 2n 1 206,-
Radisson Hotel Old Town Riga ★★★★ 2n 1 220,-
Rija Domus Hotel ★★★ 3n 1 230,-

Kart

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Riga
kalender DagDag NattNatt BadBad
januar -2°C -8°C
februar -2°C -8°C
mars 2°C -5°C
april 9°C 1°C
mai 16°C 5°C
juni 19°C 9°C
juli 22°C 12°C
august 21°C 11°C
september 16°C 8°C
oktober 10°C 3°C
november 4°C -1°C
desember 0°C -5°C
Prognose for Riga